Ransdorf: V 60. letech jsme byli nejsvobodnější zemí světa. Jak řekl režisér Menzel...

07.10.2013 12:45

Čtenářka serveru ParlamentníListy.cz se pozastavila nad výrokem komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa, jenž prohlásil, že kulturně bylo v době 60. let Československo nejsvobodnější zemí světa. Komunistický europoslanec odpovídá nejen paní Slukové.

Ransdorf: V 60. letech jsme byli nejsvobodnější zemí světa. Jak řekl režisér Menzel...
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

„Bylo by to na delší debatu, ale vybavuji si třeba tvrzení Jiřího Menzela, že se mu nejlépe tvořilo v šedesátých letech, protože už nefungovala šikana byrokratů a ještě nefungoval diktát trhu," odvětil Ransdorf. (Celá otázka a odpověď ZDE)

Stojí za pozornost, že komunistický europoslanec již nějaký čas bojuje s duhy. Další ze čtenářek proto také odpovídal, jak se dívá na působení exekutorů v Česku. Má za to, že jejich moc je stále příliš veliká. „Sice už nemohou tolik co dříve, ale jako člověk, který má s touto sférou zkušenost, jsem ostražitý. Exekucí je už 1 200 000. Znám legislativu odjinud a myslím, že bychom měli napodobit německou legislativu. Tam existuje institut státních exekutorů a pravidla jednotná a velmi humánní, s šancí pro dlužníka se z problémů dostat,“ míní politik.

Další odpovědi M. Ransdorfa + prostor pro kladení dotazů:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …