Ransdorf měl návštěvu z Ukrajiny: Tisíce mrtvých, sirotci a obchod s lidskými orgány. A pokud jde o USA…

28.07.2014 22:04

Europoslanec Miloslav Ransdorf na svém profilu na ParlamentníchListech.cz napsal článek k výročí atentátu v Sarajevu. V něm připomněl, že přesně sto let poté, 28. července 2014, vyhlásil ukrajinský prezident Petro Porošenko pokračování války se separatisty. I sto let po atentátu v Sarajevě se v Evropě stále válčí.

Ransdorf měl návštěvu z Ukrajiny: Tisíce mrtvých, sirotci a obchod s lidskými orgány. A pokud jde o USA…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

Ransdorf uvádí, že v zóně ukrajinských bojů žije kolem čtyř milionů lidí. A čísla mrtvých neustále stoupají. „V minulém týdnu přijeli na návštěvu do Bruselu mí přátelé z Ukrajiny. Mluvili o obchodu s tělesnými orgány, o sirotcích, o dětech ohrožených v zóně bojů, o běžencích, o tisícovkách mrtvých. O tom, že ve Slavjansku zůstala z osmi nemocnic jenom jedna,“ popisuje komunistický europoslanec.

Buďme vděčni generaci Roosvelta, Stalina a Churchilla, že položili pevné základy mezinárodního práva

V pondělí 28. července bylo výročí vypuknutí první světové války. Ransdorf doufá, že nás v současnosti nic podobného nečeká. „Buďme vděčni generaci Roosevelta, Stalina a Churchilla, že prosadila po zkušenosti ze dvou světových válek  pevné základy mezinárodního práva a Organizaci spojených národů,“ vyzval.

USA se prý pokusily mezinárodní právo zpochybnit, ale nepodařilo se to ani prezidentu Bushovi ani současné hlavě Spojených států Baracku Obamovi. Vyplývá z toho poučení.

Sebevětší mocnosti nejsou pány dějin

„Sebesilnější státy, sebevětší mocnosti nejsou pány dějin. Šéfové velmocí si namlouvají, že vztah závislosti je jednosměrný. Že smlouvy tu jsou od toho, aby je plnili jen ti slabší. Ve skutečnosti jsou velmoci častokrát na těch slabších fatálně závislé,“ vysvětluje Ransdorf.

Další válka nenastane, tvrdí Ransdorf

První světová válka vznikla, ale nikdo ji nechtěl. Zhroutila se během ní hodnotová měřítka a nastal rozklad. Cenou bylo deset milionů lidských životů. „V současnosti světová válka nenastane,“ ujišťuje český europoslanec. Varoval ale před destruktivními následky v ekonomické a sociální sféře.

Celý článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…