Rath je dříč. Z jeho zatčení jsem v šoku, říká Bušina

12.06.2012 7:49

Filip Bušina, někdejší investiční náměstek středočeských nemocnic, někdejší pravá ruka Davida Ratha, včera popřel spekulace, že má jakoukoli spojitost s obviněním poslance z korupce.

Rath je dříč. Z jeho zatčení jsem v šoku, říká Bušina
Foto: tan
Popisek: Filip Bušina

Filip Bušina, který měl svého času k Rathovi velmi blízko, se s poslancem pracovně rozešli poté, co byl s dalšími lidmi obviněn ze stamilionových daňových úniků. "Davida Ratha si stále velmi vážím. Proti mnoha svým politickým oponentům byl nesmírně pracovitý, dříč. Když jsem se dozvěděl o jeho zadržení, byl to pro mě šok," řekl Bušina deníku MF Dnes.

Bušina popírá, že by při vyšetřování svého případu navedl policii na první stopu vedoucí k Rathovi, jak tvrdí některé informace. "O tom nemám žádné informace. Mě se policie na Davida Ratha nikdy neptala. Jiří Paroubek v televizi velmi lstivě naznačil, že jsem policii na tento případ přivedl přímo já. To je absolutní nesmysl, který mě v první chvíli rozčílil," tvrdí Bušina a dodává, že proti Paroubkovi nepodnikne právní kroky.

Za mě to nebylo

Bušina zároveň vyvrací, že by mohl ovlivnit jakoukoli zakázku, z funkce prý odešel dříve. Zakázky za jeho působení měly být čisté. "V oblastních nemocnicích jsem rozjel několik významných projektů. Rezignoval jsem však ještě před tím, než se dostaly do fáze, v nichž by někdo mohl teoreticky ovlivňovat výběrová řízení. Pokud se tak stalo, bylo to v době, kdy jsem nebyl nijak zajímavý a na těch klíčových postech seděli jiní lidé", vzdává se odpovědnosti Bušina.

S Rathem jsem se občas stýkal

S poslancem se vídali asi čtyřikrát do roka jako dobří známí. Řešili zdravotnictví, což je jejich společné téma. "Naposledy jsme se viděli letos na jaře a hovořili jsme o mé plánované cestě do Ruska. Když jsme spolu potřebovali mluvit, sešli jsme se u něj doma. Poté, co jsem byl obviněn, jsem nepokládal za vhodné navštívit jej v jeho kanceláři," uzavírá Bušina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…