Rath půjde sedět, pak bude bohatý muž, předpovídá Matějka

27.05.2012 18:18

František Matějka, dřívější místopředseda pravicové Strany svobodných občanů polemizuje o osudu Davida Ratha.

Rath půjde sedět, pak bude bohatý muž, předpovídá Matějka
Foto: hns
Popisek: David Rath přebírá krabici s penězi, koláž

"David Rath je silná osobnost. Nikdy se nepřizná, nikdy neřekne víc, než co mu dokážou, a nakonec půjde sedět. Tato zkušenost ho posílí," myslí si Matějka. "David Rath už do politiky nepůjde. Bohatě mu bude stačit to, co mu budou dávat jiní, až vyleze. Současní politici za to, že o jejich zakázkách nemluvil, firmy, které vyhrávaly výběrová řízení, za to, že se nedostaly na seznam v době vyšetřování případu," pokračuje a předvídá, že Rath po propuštění získá několik smluv jako konzultant, bude prý v tichosti pracovat a poučen z dřívějších chyb bude mít místo hotovosti platební kartu od účtu v zahraničí. To vše má být jako odměna za jeho mlčení.

"Vše bude legální a z Davida Ratha se stane bohatý muž, který si nakonec splní i svůj sen a společně s dalšími koupí nějakou malou nemocnici, která bude mít dobré smlouvy s pojišťovnami, ačkoli oficiálně mu patřit nebude. V každém případě to však opět zaplatí daňoví poplatníci, protože někde se ty prachy budou muset sebrat," píše bloger. 

Politika je byznys

Podle Matějky je případ Davida Ratha jen jedním z mnoha, je to pouhá špička ledovce. "Politika se stala tvrdým byznysem, možná nejtvrdším možným ze všech. Oproti ostatním druhům podnikání mají jeho protagonisté mocné nástroje k tomu, aby byli téměř vždy úspěšní, aniž by museli soutěžit na trhu. Mají k dispozici zákony, které si vytvářejí, mají k dispozici vstupní kapitál z našich daní a zadlužování státu, do nějž nemusí přispět jedinou korunou, zatímco výnosy jsou jejich," píše skepticky bývalý pravicový politik.

"Sorry, ale lidí jako je David Rath jsou v politice stovky a v kombinaci s příležitostí, která je založena na masivním přerozdělování peněz daňových poplatníků, ale také se současným volebním systémem a váhou volebních hlasů, to hned tak jinak nebude. Tento prohnilý systém nezmění stávky nebo demonstrace, jejichž cílem je jen posílení přerozdělování a zajištění jistot," soudí Matějka skepticky o současné situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …