Rath ztratil důstojnost. Zveřejňovat fotky je v pořádku, zní z Blesku

11.06.2012 23:02

Praporčík z věznice Oráčov prodal deníku Blesk vězeňské fotografie poslance Davida Ratha z Litoměřic za pět tisíc korun. Teď mu hrozí pět let vězení. Úniky se spisů se objevují v médiích neustále. Zástupce šéfredaktora deníku Blesk Jan Kábrt přišel do pořadu Události, komentáře objasnit, kde se fotografie vzali a proč je deník zveřejnil.

Rath ztratil důstojnost. Zveřejňovat fotky je v pořádku, zní z Blesku
Foto: hns
Popisek: David Rath v cele, fotokoláž

„My jsme je zveřejnily proto, že to byly exkluzivní fotografie,“ uvedl zástupce šéfredaktora deníku Blesk Jan Kábrt. Podle něj bulvární deník dlouhodobě bojuje proti korupci a taková fotografie může sloužit jako vzkaz všem, jak dopadnou. Presumpci neviny ale prý noviny respektují.

Blesk netvrdí, že Rath je vinen

„Já neodsuzuji Davida Ratha předem,“ prohlásil Kábrt. Rath podle policie vzal úplatek a Blesk výsledek soudu v podstatě nezajímá. Na to Kábrt odpovědět nedokázal. „V Blesku nikdy nezaznělo, že David Rath je vinen,“ tvrdí Kábrt.

Podle Blesku Rath ztratil důstojnost. „Zadrželi ho, jak přebíral sedm milionů korun,“ nedokázal odpovědět Kábrt. Ve chvíli, kdy by soud rozhodl, že Rath je nevinný, Kábrt nevidí žádný důvod se mu omluvit.

„My jsme od toho, abychom zveřejňovali, ne abychom vyšetřovali,“ vymlouval se Kábrt, z jakého důvodu Blesk nezajímalo, odkud se fotografie vzaly a zda se jednalo o zákonný postup.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …