Rathovi se budou vracet peníze. Má zaplatit méně, než mu zabavili

01.07.2019 8:03

Desítky milionů korun jsou stále ve hře v případu exposlance Davida Ratha. Jde totiž o to, že exhejtman může žádat část milionů, které mu a dalším spolupachatelům zabavila před lety při domovních prohlídkách policie. Tyto částky jsou totiž mnohem vyšší, než kolik jim byly určeny peněžité tresty. Píše to server Aktuálně.cz.

Rathovi se budou vracet peníze. Má zaplatit méně, než mu zabavili
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Celou situaci však Rathovi komplikuje jejich další soudní případ, s čímž souvisí i hrozba dalších peněžitých trestů. Rath navíc tvrdí, že desetimilionový trest, který dostal k sedmiletému vězení, těžko zaplatí, neboť nemá ani milion korun.

Původní text ZDE

Při nejrůznějších raziích přitom policie Rathovi zabavila jako výnos z trestné činnosti takřka 22 milionů korun. Sedm milionů, s nimiž byl zadržen při odchodu od manželů Kottových a jež byly v krabici od vína, mu sice definitivně propadnou, ale zbylých 15 milionů je ve hře.

Jak píše server Aktuálně.cz, policisté i žalobci se totiž domnívají, že Rath získal na úplatcích mnohem víc. V jedné z žádostí byla tato suma podle protokolu vyčíslena dokonce  na 675 milionů korun.

Obdobný případ jako u Ratha je pak i u Kottových, i jim totiž bylo zabaveno více, než mají nyní podle rozsudku vracet. Peníze nyní čekají na svůj další osud, loňský rozsudek sice hovořil o jejich propadnutí, letošní rozhodnutí vrchního soudu jej však zrušilo. Soudce Pavel Zelenka však odmítá, že by měli Rath a Kottovi dostat peníze zpět.  Bude to ale na rozhodnutí soudu prvního stupně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…