Reakce opozice na Babiše: Já jsem to nepochopil. Je zřejmé, že je celé zemi úzko

10.10.2020 17:16

Po premiéru Babišovi vystoupil v České televizi předseda hnutí Starostové a nezávislí Vít Rakušan a konstatoval, že dnešní Babišovo vyjádření tak trochu nepochopil. Prý od Babiše čekal víc. První místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová také upozornila, že od premiéra čekala mnohem více. Předseda lidovců Marian Jurečka bil na poplach. „Teď jde o životy stovek, možná tisíců lidí v příštích dnech,“ uvedl Jurečka.

Reakce opozice na Babiše: Já jsem to nepochopil. Je zřejmé, že je celé zemi úzko
Foto: Facebook Víta Rakušana
Popisek: Vít Rakušan

„Teď nechť lidé, prosím, dodržují všechno, co mají, nicméně od premiéra bych v tuto chvíli čekal trošičku víc,“ řekl Rakušan.

„Já jsem vlastně úplně nepochopil to dnešní vystoupení. Pan premiér nějaké zásadní prohlášení dal už včera. Zopakoval, aby lidé byli zodpovědní. Opakování je užitečné, ale nepřinesl žádné nové informace,“ upozornil Rakušan.

Požádal vládu, aby vláda jasně řekla, co bude dělat, když počty nakažených porostou tak a tak, aby lidé věděli, na co se případně mají připravit.

První místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová se vyjádřila v podobném duchu.

„Je zřejmé, že nejen panu premiérovi, ale celé zemi je úzko,“ řekla Richterová.

V této tíživé situaci by ale prý čekala nějaký nástin toho, co  vláda očekává a jak to bude jeho kabinet řešit. „To jsem neslyšela a to mě přijde líto, protože si myslím, že odborníky máme. Máme odborníky, se kterými debatují i další světové vlády,“ uvedla Richterová.

Sama by se přimlouvala za snížení zmatku, a to tím, že budou vydána tři konkrétní opatření, která ke snížení napětí pomohou. Babiš ale nic takového neřekl, což podle Richterové jen ukazuje, že pokračuje vládní koronavirový chaos.

Očekávala by, že vláda promluví o tom, zda a jak se využijí mobilní nemocnice, mobilní koronavirové týmy, a že vláda opravdu ukáže čísla, co Česko čeká.

Do třetice se před kamerami ČT přihlásil o slovo také šéf lidovců Marian Jurečka a konstatoval, že pokud celkové uzavření ekonomiky zachrání lidské životy, tak stojí za to to provést.

„Abychom zabránili tomu, aby umíraly desítky až stovky lidí denně, kteří by mohli za jiných podmínek normálně žít... teď jde o životy stovek, možná tisíců lidí v příštích dnech,“ bil na poplach Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…