Registr šlape, Dobeš žije. Ale jako dlouho?

28.07.2012 8:15

Pátek mohl být dnem konce politické kariéry ministra dopravy Pavla Dobeše. V týdnu slíbil, že pokud se do konce pracovního týdne nepodaří odstranit chyby v nově zaváděném centrálním registru vozidel, odstoupí ze své funkce. Nestalo se, systém fungoval bez problémů. Stále však není jisté, co se s ním stane v pondělí, až se na server připojí všechny pobočky. A stejně nejistý je i osud nejmladšího člena vlády.

Registr šlape, Dobeš žije. Ale jako dlouho?
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

„Ministr Dobeš, zdá se, využil lhůtu, kterou mu k vyřešení situace dal premiér. Registr ve čtvrtek i v pátek fungoval,“ uznala podle Lidových novin předsedkyně jeho strany LIDEM Karolína Peake. Ta přitom již v týdnu ministra ostře kritizovala a prohlásila, že podle ní už měl Dobeš sám odejít. Proto i nyní ujišťuje, že fungování systému bude dál sledovat a Dobeš rozhodně nemá vyhráno.

Premiér Nečas naopak Dobeše za jeho aktivitu pochválil. „Když to řeknu velmi zjednodušeně, tak na ministerstvu dopravy se po mých pondělních a úterních zákrocích zvýšil kmitočet pracovní činnosti,“ použil příměr ze své původní profese fyzika.

Ministerstvo dopravy se snažilo opakované kolapsy registru vysvětlit řáděním záškodníka. To však Karolína Peake nebere příliš vážně. „Jestli došlo k sabotáži, jak tvrdí ministerstvo dopravy, to bude prošetřeno,“ prohlásila. Rozhodně prý nelze na tento záškodnický záměr shazovat všechny komplikace.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…