Renomovaný analytik: Ty věže v New Yorku musel někdo odstřelit. Zdálo se mi to podivné, hned jak jsem to viděl

12.09.2015 11:52

U příležitosti 14. výročí teroristického útoku na newyorské Světové obchodní centrum poukázal vojenský analytik Jaroslav Štefec na některé nesrovnalosti ohledně této události. Štefec, někdejší významný expert ministerstva obrany, odkud odešel poměrně dramaticky za úřadování Alexandra Vondry, si prý všiml podivností hned, když pád věží centra poprvé viděl.

Renomovaný analytik: Ty věže v New Yorku musel někdo odstřelit. Zdálo se mi to podivné, hned jak jsem to viděl
Foto: YouTube.com
Popisek: Útok na Světové obchodní centrum 11. září 2001

Štefce při sledování záznamu pádu obou budov Světového obchodního centra, která jsou známé spíše pod označením „dvojčata“, udivilo to, jak zvláštně se obě budovy zřítily. „V profilu a prakticky volným pádem. Měl jsem v té době za sebou účast při několika destrukcích budov, vlastnil jsem pyrotechnický průkaz a mojí první reakcí bylo: ‚Ty baráky snad někdo musel odstřelit, tohle není možné!‘ Tehdy jsem se tuto myšlenku ani neodvažoval vyslovit, taková vládla všude nálada,“ přiznal.

Poukázal také na to, že „na hromadě hořících trosek se zázračně vynořil pas teroristy Atty pilotujícího údajně jedno z letadel“. Naznačil tak, že objevení tohoto dokumentu nemuselo být náhodné, protože pak vše dostalo rychlý spád. „Útok na Afghánistán, Irák, Libye, arabská jara, léta, podzimy a zimy. Nikdo tehdy netušil, že celá situace vyvrcholí totální destrukcí celé řady států, do té doby považovaných za pevné součásti světového společenství, vznikem ISIL a uprchlickou tsunami, ohrožující samu podstatu evropské civilizace,“ upozornil.

A podotkl, že to, jak to bylo ve skutečnosti s těmi čtyřmi letadly, „jen pán Bůh ví“.

„Fakt je, že podle průzkumu veřejného mínění v USA dnes pouhých 16 % Američanů věří oficiální vládní verzi. A je také fakt, že česká média věnují této v podstatě klíčové, přelomové události v novodobých dějinách světa jen minimum pozornosti,“ dodal.

Celý příspěvek analytika Štefce:

Právě dnes je to na den a hodinu přesně 14 let od okamžiku, kdy jsem nedaleko anglickéhp Yorku, v Hungtingtonu, Connaught Way 14 sledoval se zděšením záznam pádu dvojčat rovněž v Yorku, ale v tom americkém, Novém. Spoustu informací, které máme k dispozici dnes, jsem samozřejmě neznal, ale první, co mě při pohledu na padající mrakodrapy napadlo, byl podiv nad tím, jak zvláštně se zřítily. V profilu, a prakticky volným pádem. Měl jsem v té době za sebou účast při několika destrukcích budov, vlastnil jsem pyrotechnický průkaz a mojí první reakcí bylo "Ty baráky snad někdo musel odstřelit, tohle není možné!". Tehdy jsem se tuto myšlenku ani neodvažoval vyslovit, taková vládla všude nálada. Na internetu panoval chaos, nikdo nic nevěděl, až hle - na hromadě hořících trosek se zázračně vynořil pas teroristy Atty, pilotujícího údajně jedno z letadel. Pak už vše dostalo rychlý spád - útok na Afghánistán, Irák, Lybie, arabská jara, léta, podzimy a zimy. Nikdo tehdy netušil, že celá situace vyvrcholí totální destrukcí celé řady států, do té doby považovaných za pevné součásti světového společenství, vznikem ISIL a uprchlickou tsunami, ohrožujíící samu podstatu evropské civilizace. Jak to bylo s těmi čtyřmi letadly, jen pán Bůh ví. Fakt je, že podle průzkumu veřejného mínění v USA dnes pouhých 16% Američanů věří oficiální vládní verzi. A je také fakt, že česká média věnují této v podstatě klíčové, přelomové události v novodobých dějinách světa jen minimum pozornosti. Že by pověstný provaz v domě oběšencově.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…