Režisér Strach už vadí, hodně. Podle Šarapatky má v ČT „nezdravý monopol“

12.07.2020 16:21

Slovní přestřelka mezi režisérem Jiřím Strachem a radním ČT Zdeňkem Šarapatkou pokračuje. Vložil se do ní extremistický politik Tomáš Vandas, který se na Šarapatku obořil, že nesahá Strachovi ani po kotníky. Šarapatka však odmítl mlčet a udeřil na režiséra Stracha znovu.

Režisér Strach už vadí, hodně. Podle Šarapatky má v ČT „nezdravý monopol“
Foto: Facebook.com
Popisek: Zdeněk Šarapatka s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

Radní ČT Zdeněk Šarapatka má za to, že režisér Jiří Strach svou tvorbou zajistil pár hezkých televizních večerů, ale to podle Šarapatky nemění nic na tom, že dnes režisér působí jako „advokát s ďáblem v těle“, protože se staví na stejnou stranu, kde dnes stojí kardinál Dominik Duka a hradní mluvčí Jiří Ovčáček, o nichž si radní ČT myslí své.

Anketa

Chcete, abychom přijali azylanty z Hongkongu?

10%
90%
hlasovalo: 14372 lidí

Jiří Strach je pro mě zklamáním. Naposledy včera, kdy po vzoru Ovčáčka plivl po ČT, které vděčí za úspěch. Z docela fajn chlápka je teď Dukův Prchal. Škoda,“ napsal Zdeněk Šarapatka na svůj twitter. Rýpl si tak nejen do hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který je k České televizi často kritický, ale i do kardinála Dominika Duky a do PR experta premiéra Andreje Babiše (ANO) Marka Prchala.

Vandas se kvůli tomu na Šarapatku obořil. „Nechte pana ‚Lotzasrando‘ (Jiřího Stracha) na pokoji. Nesaháte mu ani po kotníky, a běžte olizovat kliky do Bruselu,“ vyzval ho taktéž na sociální síti Twitter. Připomeňme, že Vandas v minulosti vedl Dělnickou stranu, kterou v roce 2010 soud zakázal jako extremistickou. Partaj se poté na politické scéně objevila znovu v nové podobě Dělnické strany sociální spravedlnosti, která funguje dodnes. Jejím předsedou je opět Tomáš Vandas.

Šarapatku však Vandasova výzva nechala v klidu, jen poukázal na to, kdo všechno se rozhodl hájit Jiřího Stracha.

Radní ČT také konstatoval, že Strachovi se s jeho pohádkami daří také proto, že má v zádech podporu ČT, kterou občas spolu s  Jiřím Ovčáčkem kritizuje.

Anketa

Je Miroslav Kalousek zábavný politik?

7%
93%
hlasovalo: 12944 lidí

„Nezdravý monopol a rozmazlování JS koproducentem jeho filmů, tedy Českou televizí, a můj apel vytvořit stejné podmínky z ČT i jiným tvůrcům a dát šanci jejich talentu, generační odvaze a vytáhnout je z regionů, pan Strach pro jistotu oslyšel. Bodejť, kdo by si taky nadělal do vlastního hnízda, že jo,“ napsal Šarapatka.

Místo toho, aby Strach uznal, že se mu i díky ČT daří, viní své oponenty, že ČT politizují. Podle Šarapatky je však realita zcela jiná. Politické téma prý z veřejnoprávní televize dělají lidé jako ekonomka Hana Lipovská.

Své tvrzení Šarapatka doložil jednou citací výroku brněnské ekonomky: „‚Samozřejmě vše, co souvisí s Českou televizí, bude vždy politické. Bylo to krásné heslo, že Česká televize je věc veřejná, ale Česká televize je především předmět politický‘, Hana Lipovská, 30. 5. 2020.“

Nakonec přidal pověstnou třešničku na dortu. „Že lajkuje Trikolóru není žádná novina. Komu dalšímu z ‚politiky‘ ještě Jiří Strach konvenuje vlastně moc nepřekvapí. Tak pěknou neděli!,“ popřál všem.

Zdeněk Šarapatka znovu promluvil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…