Řidič dostal málo peněz, tak nechal uprchlíky zemřít, hlásí policie

05.09.2015 19:58

Před pár dny vyšlo najevo, že v Rakousku v jednom nákladním voze zemřelo více než sedm desítek běženců. V současnosti vyplouvají na povrch informace, proč uprchlíci zemřeli. Bohužel se i na tento případ hodí rčení „za vším hledej peníze“.

Řidič dostal málo peněz, tak nechal uprchlíky zemřít, hlásí policie
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Zástupce šéfa Europolu Oldřich Martinů prozradil, že desítky uprchlíků zaplatili cenu nejvyšší pravděpodobně kvůli sporu mezi šéfem pašeráckého gangu a řidičem, který samotné uprchlíky převážel.

Zkrátka tam došlo ke konfliktu. Řidič vyhrožoval, že pokud nedostane zaplaceno, tak že tam ty lidi nechá, což následně také bohužel udělal,“ konstatoval Martinů v rozhovoru pro deník Právo. Šlo tedy o demonstrativní krok, kterým chtěl řidič získat víc z riskantního podniku. Jak se však ukázalo, nejriskantnější nakonec byl pro uprchlíky samotné. V době, kdy je řidič opustil, s vysokou pravděpodobností ještě žili.

Nové informace také ukazují, že v nákladním voze jeli např. Syřané a Afghánci, kteří se kvůli nedostatku vzduchu udusili. Ačkoli nechtěl být Martinů nijak konkrétní, naznačil, že za tímto případem mohla stát pašerácká skupina z Balkánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…