Rozchlastaný národ. A k tomu prášky. Doktor Nešpor nabídl Čechům řešení

18.01.2021 9:24

Emeritní primář oddělení pro léčbu závislosti z Nemocnice Bohnice Karel Nešpor zavítal do České televize a stále se smál. Snažil se tak zdůraznit, že i v covidové době se můžeme smát a měli bychom se smát. „To je něco, co umí i zvířátka,“ konstatoval Nešpor. Rozhodl se poslat vzkaz všem lidem, kteří se zúčastnili nedávné demonstrace na Staroměstském náměstí.

Rozchlastaný národ. A k tomu prášky. Doktor Nešpor nabídl Čechům řešení
Foto: Repro Youtube Český Rozhlas
Popisek: Psychiatr Karel Nešpor

Karel Nešpor v Interview ČT24 divákům doporučoval, aby se hodně smáli. „Já ten smích vnímám jako prostředek, jak se uklidnit. Skoro bych řekl, že když je obtížnější situace, tak ten smích potřebujeme víc,“ oznámil. A sám se smál opravdu hodně. Už pozdrav „dobrý den“ vyslovil se smíchem a smál se i před každou odpovědí na otázku, kterou mu položila moderátorka Barbora Kroužková.

Anketa

Mělo by být Lukašenkovu Bělorusku odňato pořádání letošního hokejového mistrovství světa ?

14%
86%
hlasovalo: 8445 lidí

„To je něco, co umí i zvířátka. I šimpanz se umí smát. A ten jeho smích je podobný tomu lidskému,“ rozváděl myšlenku Nešpor.

Pokud lidé musí sedět na home office, mohou se prý smát na kolegy z práce do kamery počítače.

Vedle toho lidem doporučil, aby správně dýchali, nejlépe do břicha a s dlouhými výdechy.

V jednu chvíli ale zvážněl. Občas se stane, že ho něco rozladí a pak prý na kanále YouTube promlouvá k lidem s vážnou tváří. Naposledy ho rozladila demonstrace na Staroměstském náměstí v Praze proti očkování a proti anticovidovým opatřením. „Ale nakonec všem lidem zamávám,“ svěřil se Nešpor.

Lidem, kteří se zúčastnili demonstrace na Staroměstském náměstí, doporučil, aby na sebe dávali větší pozor, protože při účasti na demonstraci notně zvýšili šanci, že se nakazí.

Pokud lidem stres z koronaviru přerůstá přes hlavu, můžou prý zavolat i do Nemocnice Bohnice, kde je zřízena linka pomoci. Lidem může pomoct už to, že se o své trápení podělí. Takto postupovat je mnohem lepší, než pojídat prášky a popíjet alkohol. Někteří lidé to podle Nešpora dokonce kombinují, kombinují prášky a alkohol a to je prý ta vůbec nejhorší věc, co může člověk udělat.

V obecné rovině lidem doporučuje, aby alkohol nepili vůbec. „Nechápu, proč pít nějaké chemikálie, když existuje tolik skvělých čajů,“ zdůraznil s poznámkou, že lidí závislých na alkoholu žije v Česku na půl milionu.

S diváky se loučil zvoláním „juchů, abstinenci zdar!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…