Rozjelo se neskutečné peklo. Witowské stačilo k masakru ve škole říct: „Připravte děti“

27.12.2023 13:57 | Monitoring

Moderátorka Světlana Witowská se na sociální síti podělila o nápad, že by i české děti mohly trénovat, jak se mají chovat při útoku ozbrojeného útočníka. Inspiraci našla v USA, kde jsou tyto útoky bohužel relativně časté. Příliš pochopení však mezi diskutujícími nezískala, zvláště mezi těmi levicovějšího zaměření. Ti by naopak chtěli omezit práva na zbraně.

Rozjelo se neskutečné peklo. Witowské stačilo k masakru ve škole říct: „Připravte děti“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Moderátorka a novinářka Světlana Witowská

„Žádný zákon nás neochrání před šílencem. Můžeme být ale líp připravení. Děti v USA ve školách trénují, jak se mají chovat při útoku ozbrojeného útočníka. Myslím, že bychom na podobné situace měli pravidelně připravovat i naše děti. Odolnost může zachránit život,“ napsala na svoji sociální síť moderátorka Světlana Witowská. Witowská tak evidentně reaguje na týden starý útok na filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kde útočník zastřelil 14 lidí. 

„Žádný zákon nás neochrání před šílencem. Ale může podstatně snížit pravděpodobnost, že se mu dostane do rukou vysoce účinná smrtící zbraň,“ napsal v reakci diplomat Michael Žantovský. 

„Být připravený a odolný v dnešním světě je už nutnost...“ zareagovala Witowská.

„Připadá mi to, jako přehazování odpovědnosti za přežití na děti,“ odvětila jedna z uživatelek. „Být připravený a vědět, co v takové chvíli dělat, by měl alespoň tušit úplně každý,“ oponovala Witowská.

„Je dost studií, že ten samotný nácvik je pro děti dost traumatizující. Čili vůbec není jisté, zda by evropsky dramaticky nižší pravděpodobnosti takové události nezpůsobil víc škody než užitku,“ uvedl slovenský novinář Tomáš Bella.

„Syn to v USA absolvoval. A aspoň tuší, co má dělat...“ odvětila Witowská.

„Porovnání zemí jasně dokládá, že legislativa hraje rozhodující roli, legislativa regulující správně přístup ke zbrojnímu průkazu, ke zbraním, jejich typu a použití. Katastrofa, která se u nás stala, je bezdiskusně chybou legislativy a správy,“ zkonstatoval bývalý poslanec Ivan Gabal. Ten proti zbraním vytáhl už dříve.

„Ano, pojďme jednou měsíčně dětem ve třídách cvičně inscenovat přepadení se samopalem, aby se zocelily a jentak něco je nerozhodilo. Nic jejich duševní pohodě a zdravému vývinu neprospěje více než takový milý zážitek. Ach jo, Světlano...“ reagoval na návrh Witowské sarkasticky kavárník Lukáš Valenta.

„Anebo můžeme nechat školy otevřený, nestresovat děti a jenom zabránit lidem kupovat si na hraní vojenský pušky? Jenom takovej nápad inspirovanej tím, že ve škole trávím každej den a má to být místo, kam se chodí s radostí,“ uvedl pedagog Dalibor Levíček.

Na Witowské návrh zareagoval i Tomáš Guth Jarkovský. „Vtipné tuhle logiku aplikovat na jiný druh trestných činů, aby bylo vidět, jaký to je nesmysl: Žádný zákon nás neochrání před šílencem. Nemá smysl malovat přechody, psát pravidla silničního provozu, dělat zkoušky na řidičák, budovat svodidla. Učme děti, jak se vyhýbat autům!“ napsal.

„Jsem pro návrat vojny a vlastně proč ji nedělat rovnou na školách? hlavně na mě nechoďte s psychickým zdravím nebo tak, jo?“ reagoval také reportér Seznam Zpráv Jonáš Zbořil.

„Hm, jak děti v jedny z nejbezpecnejsich zemi světa připravit o životní jistoty a přispět k jejich duševní nestabilite. super nápad. co dál? naučíme je boj z blizka s chladnou oceli? a od první třídy, nebo až od třetí?“ zeptala se advokátka Lucie Hrdá.

„Děti se musejí připravovat na smrt, aby rodiče mohli vydělávat peníze. Nejde s tím nic dělat!“ okomentoval také další uživatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přátelé, tahleta obrovská bublina až praskne...!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuserusošvábek , 27.12.2023 16:49:11
Střelec spěšně nakoupil zbraně a munici. Pak vraždil v Klánovickém lese. Pak napsal dopis, ve kterém se přiznává. Pak zavraždil svého otce. Pak jel spáchat sebevraždu do Prahy. Pak zastřelil "čtrnáct" lidí naq Palachově náměstí. Pak se zastřelil a nemohl být identifikován. Pak se Ministerstvo vnitra a policie pochválili a navzájem si poděkovali. -- Matka dítěte pravděpodobně nikdy neexistovala. Novinář pobíhal a natáčel na policií ostře uzavřeném území u fakulty FF. Z terorismu se nějak stala masová vražda. Nikdo nic neví, ale všichni tuší, že... Přátelé, jak to bylo kdysi ohledně "je suis..." , kde policisté běhali společně s "teroristy" ulicemi... Snažím se vždy myslet logicky, události seřadit, rozebrat a vyhodnotit. A nyní - NEVĚRŘÍM ANI SLOVO !!

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…