Rozpočtová odpovědnost? Spíše hazard, zlobí se senátorka

15.04.2012 7:15

Senátorka za ČSSD Božena Sekaninová kritizuje schválený balíček dalších vládních úspor. Podle ní ublíží hlavně střední třídě, nejde o zodpovědnost, ale hazard, a naše společnost již další škrty neunese.

Rozpočtová odpovědnost? Spíše hazard, zlobí se senátorka
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka za ČSSD Božena Sekaninová

Sekaninová sice uznává, že nežijeme v lehké době, balíček, který připravila vláda, se jí však nelíbí. „Připravila další balíček úsporných opatření, který je postaven na zvyšování a zavádění nových daní, zdražování a škrtech. Balíček, který velmi bolestivě ovlivní život všech občanů tohoto státu a snad nejvíce život tzv. střední třídy.,“ píše senátorka.

Nejvyšší DPH v Evropě

Reformy se podle ní dotknou hlavně střední třídy. „Všechny jsou ale v jednom duchu – zvýšit příjmy státní kasy od řadových občanů, zaměstnanců, od lidí, kteří již dnes musí denně počítat a zvažovat každý výdaj. A to je rozpočtová odpovědnost? Ne, naopak. Takový postup vnímám jako rozpočtový hazard,“ uvedla Sekaninová.

Senátorka připomíná, že např. DPH budeme mít nejvyšší v Evropě. Myslí si, že další škrty již společnost neunese. „Další vládní úsporná opatření vedou obyvatele této země ještě k hlubší chudobě a nejistotě, k dalšímu zadlužování a stát k záhubě,“ prohlašuje Sekaninová s tím, že vláda by se měla zabývat spíše tím, jak nastartovat hospodářský růst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…