Rozsáhlý podvod s recepty na léky. Kauzu pražské lékařky přezkoumá NS

20.04.2014 11:05

Nejvyšší soud v Brně bude přezkoumávat kauzu pražské lékařky Dany Řežábové, která za podvody s recepty dostala trest 6,5 roku ve vězení. Odsouzená způsobila pojišťovnám škodu za 13 milionů, nyní podala proti trestu dovolání.

Rozsáhlý podvod s recepty na léky. Kauzu pražské lékařky přezkoumá NS
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto.

Podle pravomocného rozsudku Řežábová zneužila osobní údaje zhruba 500 pacientů a vystavila na jejich jména recepty, na něž pak sama v lékárnách vyzvedávala léky. Zdravotním pojišťovnám tak způsobila škodu za téměř 13 milionů korun.

Soudy se musí zabývat každým z 500 případů, žádá Řežábová

Městský i Vrchní soud v Praze dospěly k závěru, že se lékařka dopustila podvodu. Procesu předcházelo několikaleté policejní vyšetřování a stovky vyslechnutí svědků. Dokazování je ale podle Řežábové nedostatečné. Soudy se prý měly zabývat konkrétně každým z 500 dílčích případů.

Řežábová se dovolává k tomu, aby Nejvyšší soud spor vrátil k soudu prvního stupně. Jak připomíná server Deník.cz, Nejvyšší soud většinu dovolání v trestních kauzách odmítá.

Vyzvednuté léky prý byly pro pacienty

Lékařka prováděla trestnou činnost v letech 2004 až 2006 jako zaměstnankyně jedné z menších pražských nemocnic. Nikdy se ale nezjistilo, co s mnoha baleními léků dělala. Léky se nedaly využít pro výrobu drog ani se dále prodat. Řežábová tvrdila, že si balení brala do své ordinace, aby si je pacienti nemuseli sami vyzvedávat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…