Rozum mi to nebere, to voliči odsoudí. Některým sociálním demokratům se nelíbí, že ČSSD uzavřela v Olomouci koalici s ODS a TOP 09

14.10.2014 13:55

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš pro Právo uvedl, že ČSSD, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, které v Olomouci uzavřely koalici, udělaly z ANO pitomce. Dle Babiše tyto strany podepsaly smrtelný pakt a voliči jim to v krajských volbách spočítají. Tato koalice se ale nezamlouvá i některým sociálním demokratům.

Rozum mi to nebere, to voliči odsoudí. Některým sociálním demokratům se nelíbí, že ČSSD uzavřela v Olomouci koalici s ODS a TOP 09
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Nechápu chování našich lidí v Olomouci. Ctít vítěze voleb patří k férovému jednání. A koalice zrovna s ODS a TOP 09? Rozum mi to nebere. Doplatí na svůj postoj v budoucnosti,“ zkritizoval své olomoucké kolegy poslanec ČSSD Stanislav Huml.

Volič to odsoudí

„Obávám se, že i kdyby ČSSD měla k tomu, co udělala, racionální důvody, je řešení ve formě koalice bez vítěze nestandardní a volič to odsoudí. Osobně bych to takto neřešil a neudělal,“ říká poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

ANO získalo v komunálních volbách v Olomouci 23,41 procenta hlasů a 12 mandátů, ČSSD 18,69 procenta hlasů a 10 zastupitelů, ODS 11,5 procenta hlasů a pět mandátů, KDU-ČSL oslovila 9,93 procenta voličů a má pět zastupitelských křesel, TOP 09 dostala 9,25 procenta hlasů a čtyři zastupitele, KSČM 8,87 procenta a čtyři mandáty, Občané pro Olomouc 7,32 procenta a tři zastupitele a nakonec ProOlomouc 4,56 procenta hlasů a dva mandáty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…