Rusko dalo Česko na „seznam nepřátelských zemí“. Hned vedle USA

14.05.2021 18:56

USA a Česko se dostaly na aktuální seznam nepřátelských zemí Ruské federace. Její vláda jej schválila dnes. Kromě těchto dvou zemí na seznamu žádné další nejsou, píše server iDnes.cz.

Rusko dalo Česko na „seznam nepřátelských zemí“. Hned vedle USA
Foto: YouTube
Popisek: Vladimir Putin při projevu

Vláda tento seznam sestavila na základě prezidentského dekretu „O aplikaci protiopatření na nepřátelské akce jiných států“, jenž hlava státu Vladimir Putin podepsala 23. dubna tohoto roku. Tento dekret reagoval na sérii vyhošťování diplomatů z Česka, USA i Polska.

Na seznam nepřátelských zemí se však dostaly jen USA a Česko. S Českem je Rusko „na nože“ kvůli vrbětické kauze a obvinění dvou ruských tajných agentů, že by měli stát za útokem na muniční sklady. Následně si obě země – Česko i Rusko – vzájemně vyhostily desítky diplomatů a dalších zaměstnanců svých ambasád. 

Spor mezi Ruskem a USA panuje delší dobu. Spojené státy zavedly proti Rusku nové sankce a zároveň vyhostily diplomaty pracující na ruském velvyslanectví ve Washingtonu. Důvod? Údajné ruské vměšování do loňských amerických prezidentských voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…