Rusnok by měl vážit slova, zlobí se Chovanec. ČSSD není žádná hvězdná pěchota

06.08.2013 12:27

Premiér Jiří Rusnok by měl vážit slova, pokud chce získat podporu sociální demokracie. V tiskovém prohlášení to uvedl místopředseda strany Milan Chovanec, podle něhož by Rusnokovo vyjádření na adresu ČSSD mohlo ovlivnit dnešní rozhodování strany o podpoře úřednické vlády. Ministerský předseda v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes označil možnou budoucí vládu sociálních demokratů za "hvězdnou pěchotu".

Rusnok by měl vážit slova, zlobí se Chovanec. ČSSD není žádná hvězdná pěchota
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec, hejtman Plzeňského kraje

"Premiér Rusnok by měl vážit svá slova. Buď usiluje o naši podporu pro svou vládu, nebo nás chce urážet. Hovořit o členech stínové vlády ČSSD jako o hvězdné pěchotě jen několik hodin před klíčovým rozhodnutím může znamenat, že ze sebe nakonec udělá generála bez vojska," napsal Chovanec, který zatím byl pro podporu úřednického kabinetu. V pondělí v tomto duchu jako jeden z hejtmanů podpořil usnesení Asociace krajů ČR.

"Nelíbí se mi tento agresivní a útočný styl, stejně jako se mi nelíbí osobní útoky proti předsedovi Bohuslavu Sobotkovi, jež v posledních dnech zaznívaly od funkcionářů jiných politických stran," uvedl také Chovanec. Narážel tak zejména na výroky představitelů Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ). První místopředseda uskupení Martin Nejedlý nedávno Sobotku obvinil ze lži a blábolení, kvůli slovům, která na jeho adresu předseda ČSSD pronesl v souvislosti s Rusnokovou vládou.

Chovanec prý nebude tolerovat, aby vedení sociální demokracie kdokoliv takovýmto způsobem peskoval. "Pevně věřím, že za hvězdného pěšáka se nepovažuje ani Michal Hašek a další členové stínové vlády," dodal plzeňský hejtman v narážce na statutárního místopředsedu strany, který prosazuje vyjádření důvěry úřednické vládě.

Definitivně o ní chce sociální demokracie - v níž zatím převažovala podpora kabinetu - rozhodnout dnes. S poslanci strany by se měl sejít také Rusnok. Není však vyloučeno, že je navštíví až po verdiktu předsednictva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…