Rusnok pokračuje v hledání ministrů; jednat bude i ODS

27.06.2013 7:36

Designovaný premiér Jiří Rusnok, kterého v úterý do funkce jmenoval prezident Miloš Zeman, bude dnes pokračovat v jednáních s možnými kandidáty na ministerské posty v nové vládě. O současném napětí na politické scéně, k němuž přispívá i vznikající úřednická vláda, která nemá podporu ve Sněmovně, bude večer jednat širší vedení ODS.

Rusnok pokračuje v hledání ministrů; jednat bude i ODS
Foto: ČSSD
Popisek: Ministryně spravedlnosti Marie Benešová

Rusnok pohovory s kandidáty v Kramářově vile zahájil ve středu, kdy se setkal například s Marií Benešovou nebo Janem Kohoutem (oba ČSSD), kterým nabídl posty ministryně spravedlnosti a ministra zahraničí. Marie Benešová účast v kabinetu přijala. Jan Kohout si vzal čas na rozmyšlenou. Rozhodl se také další ze středečních hostů, končící ministr školství Petr Fiala, který nabídku na pokračování ve funkci odmítl.

Tři ministry už Rusnok má

Křesla ministrů v Rusnokově vládě tak zatím přijali jen Martin Pecina, který se stane ministrem vnitra, Marie Benešová, které připadne post ministryně spravedlnosti a podle informací ČTK také současný prezident Potravinářské komory Miroslav Toman, jenž povede resort zemědělství.

O dalším postupu po jmenování Jiřího Rusnoka premiérem bude dnes jednat širší vedení ODS, tedy strany, která již oznámila, že nové vládě důvěru nevysloví. Výkonná rada občanských demokratů se má sejít v 18:00 v pražském sídle strany.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…