Ruské stíhačky provokovaly torpédoborec USA: Americký plukovník po incidentu řekl...

13.04.2016 20:44

Ruské stíhačky SU-24 nalétávaly na torpédoborec USS Donald Cook v Baltském moři. Stíhačky nebyly ozbrojené, ale server deníku Washington Post konstatuje, že šlo o další z řady ukázek ruské síly vůči americké armádě. Plukovník Steve Warren novinářům řekl, že se Rusové vrací „ke svým starým trikům“.

Ruské stíhačky provokovaly torpédoborec USA: Americký plukovník po incidentu řekl...
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Ruské taktické bombardéry SU-24 11. a 12. dubna létaly v těsné blízkosti amerického torpédoborce USS Donald Cook v Baltském moři. Letouny nebyly vyzbrojeny, ale mluvčí americké armády pro operace v Sýrii a Iráku plukovník Steve Warren konstatoval, že se „Rusové jen vrací ke starým trikům“. Incident pod podmínkou anonymity potvrdili dva úředníci. Jako první informace přinesl server Wall Street Journal.

Text v angličtině najdete zde

V souvislosti s akcemi v Sýrii a na Ukrajině podle americké strany zdaleka nejde o první incident. USS Donald Cook je jednou ze čtyř lodí, která má sloužit k posílení pozice evropských spojenců v NATO. Torpédoborec je vyzbrojen protiponorkovými střelami i střelami Tomahawk. Stojí přitom za zmínku, že k témuž incidentu došlo se stejnou lodí v roce 2014 i v Černém moři. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…