S Babišem se budu bavit jenom u piva, vzkázal kníže

26.10.2013 16:40

Předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga výsledek voleb nepřekvapuje. Nízký výsledek přičítá vládnímu angažmá a nepopulárním krokům, na kterých se jeho strana podílela. Řekl to v ČT.

S Babišem se budu bavit jenom u piva, vzkázal kníže
Foto: Petr Kupka
Popisek: Karel Schwarzenberg na besedě v Olomouci

„Tentokrát to šlo dolů. Ostatně když jsme formovali vládu, tak jsem Kalouskovi říkal, že vezmeme ta tři ministerstva, ale bude nás to stát nejmíň třetinu voličů. To se stalo. Když člověk dělá nepříjemné věci, tak ho za to lidé trestají,“ konstatoval.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

Negativní vliv VV i ODS

Jeho stranu prý poškodil i rozpad Věcí veřejných a rozkol v ODS. Má ale radost, že ČSSD nedá s komunisty dohromady většinu. Spolupráci si nedokáže představit s babišovci. „Pořád nevím, co on chce. Až se to dozvím, tak mě to asi ještě posílí v mém úmyslu nevstoupit s ním do party,“ uvedl kníže.

A dodal: „Lidé zapomínají, to je normální jev. Teď už jim nevadí, když byl někdo estébák. V Rakousku také lidé zapomněli, co se dělo za války. Bavit se ale můžu s každým. I s Babišem u piva."

K budoucnosti ve straně uvedl: „Teď v listopadu bude sjezd, kde se zeptám delegátů, jestli o mě stojí. Já nelpím na funkci. Budu vesele žít, i když odejdu ze stranického života,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …