S Robejškem skončíme jako na Ukrajině, varuje expremiér Paroubek

26.11.2016 15:40

Někdejší premiér v barvách ČSSD Jiří Paroubek se zostra pustil do politologa Petra Robejška a jeho nové strany Realisté. Pokud Robejšek dostane prostor, dovede nás podle Paroubka možná tak na Ukrajinu.

S Robejškem skončíme jako na Ukrajině, varuje expremiér Paroubek
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Politolog Petr Robejšek, žijící v německém Hamburku, založil v České republice stranu Realisté a s tou hodlá velmi významně promluvit do příštích voleb. Chtěl by získat až 20 procent hlasů, což by mu v posledních volbách takřka stačilo k tomu, aby vyhrál a stal se premiérem. Ačkoli ještě ani nezveřejnil program, politolog věří, že sebere hlasy hnutí ANO Andreje Babiše, ODS či TOP 09. Paroubek však Robejškův osud vidí jinak.  

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Pan Robejšek zatím českou společnost viděl z výšky pátého patra, tuším, že z Hamburku. Anebo možná z nějakého jiného německého města. TOP 09 skončí v příštích volbách tak jako tak, bez přičinění pana Robejška. ODS už bude těžko slabší a silnější asi také nebude. A sázka nějaké podnikatelské lobby ‚velkých kluků‘ na Robejška jako na toho, kdo odčerpá nějaké hlasy Babišovi, je chybná. Česká společnost, respektive politický systém ČR, by neměly být natolik fragmentované, aby se v nich nedalo vládnout. Jinak jsme definitivně na Ukrajině,“ varoval expremiér v komentáři uveřejněném na serveru VašeVěc.cz.

O to důležitější bude podle Paroubka pozice ČSSD. Strana by měla být co nejsilnější. Zatím se však nezdá, že opravdu bude dost silná, protože premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dělá podle Paroubka jen kosmetické změny, které nepomáhají. Měli převzít iniciativu, určovat témata k diskusi, jak se to na sociálních sítích dařilo např. Donaldu Trumpovi. Ten porazil Hillary Clintonovou i navzdory tomu, že drtivá většina médií stála na její straně.

Sobotka by proto měl mít nějaká nová témata nebo oživit starší. Ministři vlády v barvách ČSSD by se měli výrazně levicově profilovat Podle Paroubka nestačí chovat se jako levičák jen v průvodu na prvního máje. „Politika je také o zásadovosti. A pokud příští lídři ČSSD neprojeví snahu být zásadoví, nemohou se postavit ani Robejškovi, natož Babišovi. Ale stále věřím, že se věci mohou zlepšit,“ uzavřel Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…