S premiérem mám dobré vztahy. Dělá totiž rozumnou politiku, myslí si Vondra

14.11.2012 19:03

Hostem pořadu Interview 24 byl ministr obrany Alexandr Vondra. Odmítl komentovat odvolání svého kolegy z resortu dopravy Pavla Dobeše, uznal ale, že ani u něj není jisté, zda na svém místě zůstane.

S premiérem mám dobré vztahy. Dělá totiž rozumnou politiku, myslí si Vondra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

„Já tady žádné dramatické prohlášení nebo něco nového říkat nebudu. Je to věcí premiéra,“ smetl Vondra ze stolu otázku, zda přijdou změny i na jiných postech než je ministerstvo dopravy v čele s končícím s Pavlem Dobešem. Toho se zastal prezident Václav Klaus.

Nemá cenu tančit nad rozlitým mlékem

„Je to vnitřní věc našeho koaličního partnera. Nechci to žádným způsobem komentovat. Pavel Dobeš sedí vedle mě na vládě a já jsem ho vnímal jako kolegu. Nechci tady tančit nad nějakým rozlitým mlékem,“ odpověděl Vondra na to, jak vnímá Dobešův konec.

Vondra uvedl, že on sám se na svém místě nemůže cítit jistě, nikdo to tak prý ve vlád nemůže mít. „S premiérem máme velmi dobré vztahy, je to člověk, který dělá politiku v těchto těžkých dobách rozumně,“ řekl. „Nikdy ale nevíme dne ani hodiny,“ dodal Vondra.

V senátních volbách Vondra nepostoupil ani do druhého kola. „Je to samozřejmě neúspěch. Já jsem převzal zodpovědnost za tento neúspěch – nekandidoval jsem znovu do vedení ODS,“ prohlásil ministr. Kraj, ve kterém prohrál, má prý velmi rád a nijak k němu nezahořkl.

Kvůli kauze ProMoPro Vondra uvažoval o rezignaci. Za chyby se omluvil, je ale podle něj důležité, že nikdo nebyl odsouzen. „Já tu funkci nevnímám jako svou osobní, hovořím také se svými kolegy ve straně,“ řekl Vondra s tím, že možná rezignace nebyla jen jeho věcí, proto setrvání ve funkci nelituje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…