SKarta je celospolečenský problém, píše Krása. Vyzývá občany k protestu

25.08.2012 20:51

Předseda Národní rady osob se zdravotním postižení Václav Krása apeluje na webových stránkách organizace na občany České republiky, aby přišli své handicapované spoluobčany podpořit na další protestní happening proti tzv. sociálním kartám, který je plánován na 30. srpna před budovou MPSV od 11 hodin.

SKarta je celospolečenský problém, píše Krása. Vyzývá občany k protestu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Krása

Lidé částečně či zcela závislí na pomoci státu dlouhodobě poukazují na to, že s pomocí sKaret budou pod neustálým dohledem "velkého bratra", nemluvě o tom, že budou nuceni spolupracovat s Českou spořitelnou, která systém karet provozuje. Budou muset najít nejsnazší cestu ke spořitelnímu bankomatu, což je pro handicapované občany mnohdy úkol nelehký.

Velký bratr a miliardy pro Českou spořitelnu

"Lze s nimi přesně sledovat, co držitel karty dělá. Zda nakupuje a kde nakupuje, zda vybírá z karty a kde vybírá z karty, a zda, a na který účet převádí peníze z sKarty. Na tomto samotném faktu by nebylo ještě nic tak hrozného, kdyby to bylo dobrovolné rozhodnutí občana. MPSV ČR však tvrdí, že jde o povinnost, a to pod sankcí. To znamená, že když si člověk nevyzvedne sKartu, a tím neumožní sledování svojí činnosti, tak nemá nárok na podporu státu," zdůrazňuje rozhořčeně Krása.

Z tohoto hlediska jde podle Krásy o celospolečenský problém, protože permanentním sledováním by nebyl nejspíš spokojen žádný z občanů.Je také dobré mít na paměti, že se za tímto projektem skrývají další nemalé přesuny peněz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…