STAN chce odvolat starostku Prahy 4. Důvodem mají být nákupy předražené dezinfekce

15.05.2020 11:37

Starostka Prahy 4 Irena Michalcová (ANO) bude na nejbližším jednání zastupitelstva čelit výzvě k odstoupení. Na svém Facebooku to uvedlo hnutí STAN pro Prahu 4, a to v souvislosti s novinovým textem, který popisuje údajně předražené nákupy radnice.

STAN chce odvolat starostku Prahy 4. Důvodem mají být nákupy předražené dezinfekce
Foto: repro Praha TV, tan
Popisek: Irena Michalcová

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí
Starostka za ANO podle slov hnutí STAN hájí nakupování předražené dezinfekce i dezinfekci úřadu za 500.000 korun. „Bohužel její vysvětlení je zcela nedostatečné! Není to bohužel její první kauza. Po používání vysokoškolských titulů na kandidátních listinách, které nikdy neměla, po uzavření smlouvy na právní poradenství s firmou blízkou TOP 09, se jedná o další pochybení a takový starosta nemůže hájit zájmy 140.000 obyvatel," konstatuje hnutí.

ParlamentníListy.cz v pátek hovořily také s jedním ze členů čtyřkové koalice, který uvedl, že podobných snah je mnoho a jsou pravidelné. „Samozřejmě je to legitimní právo, ale musí brát v potaz situaci, která nejen v Praze panovala, kdy šlo především o ochranu obyvatel," sdělil.

Irena Michalcová, která v minulosti působila také v SNK-ED a ODS, nahradila někdejšího starostu Petra Štěpánka (Praha 4 sobě – Zelení a nezávislí) v dubnu 2019. „Ve svém dosavadním životě jsem jednala s muži i ženami, nedělá mi to problém. Ostatně v radě městské části má hlas každého člena včetně starostky stejnou váhu. Starostka radě předsedá a zatím jsem nezaznamenala, že by to pánům dělalo problémy," sdělila loni na dotaz týkající se převahy mužských politiků na radnici.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…