Salačové o propuštění z vazby nešlo, říká její právník

15.07.2012 8:12

Podnikatelka Ivana Salačová vypovídala v kauze zadrženého Davida Ratha. Její právník Vojtěch Veverka poskytl serveru Týden.cz rozhovor, ve kterém potvrdil, že výpověď usvědčuje Petra Kotta a Kateřinu Pancovou.

Salačové o propuštění z vazby nešlo, říká její právník
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

„Motivace propuštění z vazby nebyla hlavní. V usnesení o zahájení trestního stíhání byla mojí klientce kladena za vinu mnohem větší role v celém případu, než jakou ve skutečnosti měla. To byla ta primární motivace. Došli jsme k závěru, že není dobré mlčet, jelikož by to mohlo být vnímáno, jako že mlčíme, protože jsme vinni,“ vysvětlil právník.

Podmínky vazby? Tristní

Veverka potvrdil, že výpověď usvědčuje Kotta a Pancovou, nic jiného však k výpovědi komentovat nechtěl, jelikož stále probíhá vyšetřování a mohlo by to také uškodit obhajobě.

Právník také uznal, že by se jeho klientka mohla stát spolupracujícím obviněným. „Když státní zástupce označí obviněného za spolupracujícího, tak předseda senátu má různé možnosti a může jít mimo rozmezí trestní sazby. Dokonce se připravuje novela v tom směru, že by v takovýchto případech nebyl trest vůbec žádný,“ vysvětlil v rozhovoru.

Veverka také promluvil o tom, co říká Salačová na pobyt ve vazbě. „Podmínky v našich věznicích nejsou nijak slavné. To je věc, která není nijak nová, ale na druhou stranu je to věc, která je v trestních věznicích zcela obvyklá. Myslím si, že nejenom v této trestní věci, ale v rámci České republiky jsou na tom všichni obvinění stejně. Podmínky ve vazebních věznicích jsou dost tristní,“ říká právník.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…