Schovaný Putinův účet, velké tajemství. Odhalil ho Igor Lukeš na ČT

23.02.2022 16:04

Profesor Igor Lukeš se ve svém rozhovoru pro vysílání ČT24 vyjádřil k sankcím a vůbec k dění v Rusku a na Ukrajině. „Pan Putin, pokud vím, je druhým nejbohatším mužem v Evropě, takže on se určitě o svůj bankovní účet trápit nemusí. Má ho schovaný někde v Panamě nebo v nějakých jiných bankách, kam americké sankce nezasáhnou, ale samozřejmě především jsme ještě ty skutečné sankce neviděli,“ uvedl Lukeš překvapivou informaci.

Schovaný Putinův účet, velké tajemství. Odhalil ho Igor Lukeš na ČT
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Igor Lukeš

Nejnovější vzkaz z Moskvy zní, že sankční nátlak nemůže ovlivnit odhodlání Ruska hájit svoje zájmy. Ruský prezident Vladimir Putin však stále opakuje, že je připraven k dialogu a chce nejspíš najít cestu pro setkání s americkým protějškem Joem Bidenem. Za jakých okolností by se tak mohlo stát?

Anketa

Obejdeme se bez ruského plynu?

92%
hlasovalo: 22447 lidí

„Myslíte, pokud diplomacie může ještě za současné situace hrát nějakou pozitivní úlohu? Pokud to je ta otázka, tak si myslím, že na diplomacii vždy musí být čas. Dávat přednost použití síly, nebo dokonce hrozbě použití síly je samozřejmě krok špatným směrem v 21. století. Ale skutečně z úst prezidenta Putina to zní jako falešná výzva k nějakému diplomatickému jednání jen 24 hodin poté, co z vodítka znovu, už pokolikáté, vypustil z Ruska na Evropu tanky,“ poznamenal Lukeš. 

Dále se rozhovořil o sankcích a o tom, zda jsou dostatečné. „Pan Putin, pokud vím, je druhým nejbohatším mužem v Evropě, takže on se určitě o svůj bankovní účet trápit nemusí. Má ho schovaný někde v Panamě nebo v nějakých jiných bankách, kam americké sankce nezasáhnou, ale samozřejmě především jsme ještě ty skutečné sankce neviděli. Ty přijdou až příští týden. A pokud můžeme věřit různým americkým republikánským senátorům, ti slibují, že ty sankce, které USA vyhlásí příští týden, budou skutečně závažné. Ale nikdo si tady nepřeje, aby v důsledku těch sankcí trpěli obyčejní Rusové, kteří jsou vlastně tou první obětí prezidenta Putina. Ale jde o to, aby se oligarchové, kteří jsou okolo Kremlu, konečně dozvěděli, že tohle jednání v 21. století je prostě nepřijatelné,“ dodal Lukeš.

„Americká politická scéna je rozdělená a oba tábory nejenom spolu nemluví, ale dokonce už i ztratily řeč, kterou by spolu mohly přes tu velikou propast komunikovat. Ale tentokrát to rozdělení dokonce není jenom mezi demokraty a republikány, ale došlo k závažnému rozdělení dokonce i v rámci republikánské strany, protože pan Trump řekl včera, že Putinova invaze Ukrajiny byla geniální a že Putin je velice chytrý člověk a že jeho jednání obdivuje, že Amerika by měla prý něco podobného udělat na své jižní hranici. Teprve budoucnost nám ukáže, kolik republikánů a hlavně republikánských kandidátů se bude touhle novou partajní linií řídit. Pokud můžeme věřit skutečnému establishmentu, těm seriózním republikánským senátorům a kongresmanům, tak ti se chystají naopak na pana Putina uvalit skutečně tvrdé sankce příští týden,“ dodal k postoji USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…