Schwarzenberg hájí Kalouska: Je to cholerik, ale lepší než tichošlápek

14.07.2012 20:28

Miroslav Kalousek je v posledních dnech jednoznačně nejskloňovanějším jménem české politiky. Jak se na problémy svého místopředsedy dívá muž, který je mu přinejmenším oficiálně stranicky nadřazen, se snažil zjistit server Týden.cz.

Schwarzenberg hájí Kalouska: Je to cholerik, ale lepší než tichošlápek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem ve sněmovně

„Ve výhodě je spíše Kalousek. Pokud já vím, ten telefonát proběhl cestou na Velehrad. Tehdy byli s Kalouskem v autě ještě tři další lidi. Má tedy alespoň svědky,“ myslí si předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg o nejnovějším obvinění, podle kterého měla jeho stranická "dvojka" vyhrožovat policejnímu prezidentu Petru Lessymu. Navíc by podle něj měl policejní prezident vědět, že pro svá podezření musí mít i důkazy, se kterými zatím nepřišel.

Pokud by se prokázalo, že Kalousek lhal, když výhrůžky popíral, byla by to podle Schwarzenberga opravdu vážná situace. „Musel bych svolat předsednictvo strany. A museli bychom z toho vyvést konsekvence,“ říká ministr zahraničí. Sám však této možnosti příliš nevěří.

Já ho chápu, a to jsem flegmatik

Kalouskovy přetřásané agresivní výstupy jsou podle něj především důsledkem neuvěřitelných situací v českém politickém životě. „I já jako flegmatik chápu, že se v některých případech tak rozčiluje. Je toho někdy opravdu trochu moc na normálního člověka,“ vyznal se veterán české politiky.

Podle něj spousta lidí Kalouskovi říká, že by se měl zklidnit, ale temperamentní ministr financí to zkrátka nedokáže. „Když je člověk tohoto charakteru, těžko se ovládá. Já jsem měl dědečka, který také vždycky vybuchl, takže to znám z rodiny,“ vzpomíná.  Přesto má však prý takové lidi raději, než tichošlápky.

ODS chce Kalouska upálit

Podle něj se i koaličním partnerům z ODS hodí, že pozornost je nyní upřena na Kalouskovy telefonáty. Díky tomu totiž prý není vidět, že ODS má spoustu vnitřních problémů. „Oni velice tiše a šikovně přikládají polínka do hranice, protože by byli samozřejmě rádi, kdyby Mirka Kalouska teď hned slavnostně upálili,“ prohlašuje ministr zahraničí.

Podle Schwarzenberga se ale přesto všechno zdá, že Kalousek má pravdu, když za celým humbukem vidí cílenou diskreditační kampaň proti své osobě. „Člověk by měl zpozornět, když najde v mléce pstruha,“ odpovídá příslovím.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…