Sedm podnětů na Arenbergera. Řeší policie

07.06.2021 7:12

Ministr zdravotnictví Petr Arenbeger byl čtvrtým ministrem zdravotnictví ve vládě Andreje Babiše (ANO). Ve funkci ale nevydržel ani dva měsíce. A teď se o něj začala zajímat policie.

Sedm podnětů na Arenbergera. Řeší policie
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jmenovaný ministr zdravotnictví Petr Arenberger

Petr Arenberger nevydržel ve funkci ministra zdravotnictví ani dva měsíce. Vaz mu zlomila skutečnost, že nepřiznal vlastnictví mnoha desítek nemovitostí včetně bytu v Praze 1, který možná zprivatizoval v rozporu s pravidly, neboť podmínkou privatizace bylo, že občan nebude vlastnit nemovitost v Praze nebo Středočeském kraji.

Sabina Slonková na serveru Neovlivní.cz uvedla, že o počínání pana exministra zdravotnictví za hnutí ANO se teď začala zajímat policie.  

„V průběhu dubna a května 2021 bylo Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze doručeno celkem 7 podání, která směřovala proti jmenovanému,“ uvedl žalobce Jaroslav Dolejší.

Arenberger se stal ministrem na počátku dubna a skončil v závěru května.

Státní zástupce se podle Slonkové zajímá jak o Arenbegerův majetek, který exministr neuvedl ve svém majetkovém přiznání a bránil se, že jen „blbě vyplnil papíry“, tak o Arenbergerovo počínání v roli ředitele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…