Šéf ČSSD o programu ODS: Voliči nezapomenou

29.03.2013 14:39

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka zkritizoval nově představený program Agenda 2014. Podle něj se jedná o falešné sliby, které ODS mohla splnit už dávno – ale neudělala to.

Šéf ČSSD o programu ODS: Voliči nezapomenou
Foto: Ladislav Carda
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

„Po šesti letech ve vládě (premiér Mirek Topolánek 2006-2009, premiér Petr Nečas 2010-2013) by se nejsilnější vládní strana měla za normálních okolností před voliči chlubit svými dosaženými úspěchy, tím co pro zemi a její občany ve vládě udělala, jaká zlepšení a modernizační kroky prosadila a vybojovala. Jenže ODS nic takového nemá,“ píše Sobotka.

ODS podle něj dostala zemi do recese, zvýšila daně, nedaří se jí čerpat peníze z Evropské unie. „A co vládní pravicové reformy? Nečasova vláda je dokonce sama ruší, zděšena poklesem volebních preferencí či v důsledku jejich naprosté nesmyslnosti. A tak skončí superhrubá mzda, sKarta, některé Julínkovy poplatky ve zdravotnictví, 'nestihne' se školné na veřejných vysokých školách,“ říká předseda největší opoziční strany.

Agenda 2014 není podle něj myšlena vážně, jelikož by ji ODS nepředkládala na konci volebního období. „Agenda 2014 je ve skutečnosti mentálním návratem nejsilnější pravicové strany před Topolánkovo volební vítězství v roce 2006. Návratem do idylických časů Tlustého 'daňového kolečka', kdy bylo možno beztrestně slibovat snížení daní pro každého a daňové přiznání na jednu stránku,“ myslí si Sobotka.

Podle Sobotky spoléhá vládnoucí ODS na to, že voliči na poslední roky zapomenou. „Dají jí třetí šanci, aby splnila své věčně opakované a nikdy nesplněné sliby. Třeba o nezvyšování daní. Nebo o snižování cen elektrické energie. A tak po 'agendě' 2006 a 2010 přichází agenda 2014…“ napsal Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…