Šéf DSSS udeřil v ČT: Kdo nechce pracovat, měl by mít jen poukázky na jídlo

16.10.2013 19:19

Předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas se tvrdě opřel do českých médií, politického systému i do nezaměstnaných. Média podle jeho názoru hrají pouze hrátky, politický systém je nedemokratický a například v Senátu platí pouze spící mrtvoly a s nezaměstnanými se to podle jeho názoru má tak, že kdo chce, práci si najde.

Šéf DSSS udeřil v ČT: Kdo nechce pracovat, měl by mít jen poukázky na jídlo
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Tomáš Vandas na předvolebním mítinku v Mostě

Co před volbami slibuje Dělnická strana sociální spravedlnosti? O tom ve středečním Interview Daniely Drtinové v České televizi hovořil předseda této strany Tomáš Vandas. V úvodu pořadu se vyjadřoval k problematice zdravotnictví.

Pokud nemáš peníze, máš smůlu

Současný tristní stav podle jeho názoru zapříčinila současná vládní garnitura. "Musíme zanalyzovat, kde končí finanční toky ve zdravotnictví a kdo z nich profituje. Musíme prověřit hospodaření nemocnic i zdravotních pojišťoven, protože ty se dnes předhánějí v tom, která bude mít větší palác. Dnes platí: Pokud máš peníze, budeš zdravý, a pokud je nemáš, máš smůlu,“ poznamenal Vandas. Stejně tak je podle předsedy DSSS třeba zabránit další privatizaci nemocnic.

Vandas si v pořadu postěžoval také na EU, když poukázal na to, že se Česko vzdalo svrchovanosti. V tuto chvíli je podle jeho názoru třeba sledovat, jakým směrem se bude Evropská unie ubírat. “Budeme usilovat o plné znovuobnovení svrchovanosti, a pokud by v budoucnu došlo pouze k tomu, že budeme jen jedním regionem v rámci Evropy, tak bychom byli pro vypsání referenda s otázkou, zda občané chtějí být součástí takové Evropy,“ říká předseda DSSS.

Chceme zrušit Senát

„Chceme zrušit Senát, protože vyplácet pět set milionů korun za jedenaosmdesát usínajících mrtvol nám přijde zbytečné," podotkl Vandas. A pokud by došlo k rozpuštění sněmovny, jaká panuje dnes, může zemi spravovat dočasný sněmovní sbor.

V pořadu došlo také na otázku přeběhlictví. DSSS prosazuje myšlenku, že by voliči mohli odvolat politika, pokud by přestal plnit program strany, za kterou byl zvolen. „Je to snaha zabránit kupčení s hlasy s tím, že by k tomu mohlo dojít prostřednictvím referenda a impulsu k poslancově domovské politické straně. Pokud tady dochází ke kupčení pod zástěrkou zachování demokracie a přitom všichni víme, že jde jen o kupčení s hlasy,“ zdůraznil Vandas. Trval také na tom, že dnes si v Česku na demokracii opravdu jen hrajeme, protože jsou zde lidé i stíháni za různé projevy, ačkoli máme svobodu slova.

Kdo nechce práci, měl by dostat jen poukázky na jídlo

Ve fungování státu vyzdvihl Vandas fungování obcí. Pokud občan opakovaně porušuje obecní vyhlášky, obec by měla mít právo daného člověka ze svého území vykázat. Stejně tvrdě by Vandas postupoval nejen proti lidem, kteří porušují zákon, ale také proti imigrantům. DSSS by vpouštěla do Česka jen odborníky s odpovídajícími morálními kvalitami. Morální kvality se zde přitom podle Vandase utváří po tisíce let.

Následně také došlo na nezaměstnané. Vandas trvá na tom, že kdo chce, práci si v Česku najde. A kdo nechce, měl by dostávat např. jen poukázky na potraviny. V Česku je přitom podle Vandase řada lidí, kteří pracovat nechtějí. Podle hosta pořadu to může být až polovina nezaměstnaných.

Mně je úplně jedno, jak se na mě dívají dnešní politici nebo BIS. Pro mě je důležité, jak se na naši stranu dívají voliči, pro které DSSS představuje poslední možnost záchrany. Dělnická strana sociální spravedlnosti nebere ohled ani na to, jak o nich informují česká média. I zprávy České tiskové kanceláře považuje toliko za mediální hrátky.

„Jsme strana, která nemění své názory, vždy jsme postupovali proti tomuto zkorumpovanému režimu. Chceme prosadit stát na národních a sociálních principech,“ uzavřel své vystoupení v ČT Vandas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…