Lůza? Ne. Odpor roste. Pandemický zákon: Varování vládě

03.02.2022 8:54 | Ze sítí

Podnikatelka a bývalá novinářka Angelika Bazalová má za to, že koaliční vláda ODS, lidovců, TOP 09, STAN a Pirátů předvedla při schvalování pandemického zákona, jak moc je odtržena od reality, od běžného života českých lidí. A odpor proti politikům mezitím dál narůstá.

Lůza? Ne. Odpor roste. Pandemický zákon: Varování vládě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na Malostranském náměstí v Praze se konala demonstrace proti novele pandemického zákona

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

Poslanci vládní koalice v čele s premiérem Petrem Fialou (ODS) po 35 hodinách jednání schválili novelu pandemického zákona. Ta v případě příchodu další covidové vlny umožní vládě využit širší paletu restrikcí a nařízení. Bude moci sáhnout k povinnému testování u širšího množství lidí, nejen u zaměstnanců určitých profesí.

Podnikatelka Angela Bazalová má za to, že schválením novely pandemického zákona poslanci jen dokázali, jak moc jsou odtržení od reality.

„Pandemický zákon prošel. Za mě politická reprezentace předvedla totální odtrženost od občanů. Jakkoliv existuje snaha zúžit odpor vůči restrikcím na hrstku násilníků s šibenicemi, ve skutečnosti nespokojenost dole roste. Vláda má štěstí, že na náměstích před protestujícími defilují pochybné figury typu Vandase. Lidé – protože je elity zradily – jim na náměstích naslouchají. Propagandisté covidové války se samozřejmě chopí šance a volají – ‚hle lůza‘ ale takhle to není. To by bylo příliš jednoduché,“ upozornila podnikatelka.

Podnikatelka Angelika Bazalová promlouvá

V diskusi doplnila, že od elit, které se však podle jejího názoru ve Sněmovně jaksi nenacházejí, by čekala, že budou hájit svobodu a demokracii, nikoli restrikce, které svobodu omezují. „Já myslela ty vzdělance a intelektuály, kteří měli hájit svobodu a demokracii, protože to je povinností elit,“ zdůraznila.  

Podnikatelka Angelika Bazalová promlouvá

Proti schválení pandemického zákona protestovali především opoziční poslanci z řad hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Právě oni se dlouhým řečněním a předčítáním dlouhých textů snažili schválení novely pandemického zákona zablokovat.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Mezitím před Sněmovnou protestovali lidé. Byl mezi nimi i radikál Tomáš Vandas z Dělnické strany sociální spravedlnosti, ale zdaleka nebyl sám. Na demonstracích se objevuje také předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková, pirátský expert na právo v oblasti zdravotnictví Ondřej Dostál a další známé tváře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…