Šéf OECD dnes představí v Praze hodnocení ekonomiky ČR

15.07.2018 6:15

Do Česka dnes přicestuje generální tajemník Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) Ángel Gurría, aby zde představil pravidelný hospodářský přehled pro Česko zahrnující vývoj v posledních dvou letech. V pondělí se sejde s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Jejich jednání se v pražském Hrzánském paláci zúčastní ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) ministryně financí Alena Schillerová a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (oba za ANO).

Šéf OECD dnes představí v Praze hodnocení ekonomiky ČR
Foto: oecd.org
Popisek: OECD - logo

V plánu má šéf OECD také jednání s guvernérem České národní banky Jiřím Rusnokem a se zástupci Svazu průmyslu a dopravy a Technologické agentury ČR, uvedla ČTK.

"Jednání se zaměří na vývoj světové ekonomiky, plány vlády v oblasti hospodářské politiky a hlavní doporučení vyplývající pro Českou republiku z aktuálního hospodářského přehledu," uvedl tiskový odbor Strakovy akademie. Hospodářský přehled se letos vedle tradičních ekonomických oblastí a rozvoje země zaměřuje na zdravotnictví a pracovně-sociální tématiku. Diskutovat budou zástupci OECD a vládními činiteli i o výsledcích, kterých Česko dosáhlo v oblasti ochrany životního prostředí. Podobným hodnocením ekologických ukazatelů prošlo Česko dosud dvakrát, v minulosti to byly zprávy za roky 1997 až 1999 a 2004 až 2005.

Přehled OECD připravuje pro své členské země pravidelně, hodnotí v něm makroekonomickou situaci daného státu. Zatím poslední takovou zprávu pro Česko vydala OECD v roce 2016.

OECD sdružuje 35 vysoce vyspělých zemí světa. Založena byla v roce 1961, Česko je jejím členem od roku 1995. Posláním organizace je napomáhat hospodářskému růstu, harmonizovat rozvojovou pomoc, zvyšovat zaměstnanost a životní úroveň a rozšiřovat obchod, ale i potlačovat diskriminační praktiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…