Šéfem strážníků by se měl stát Svobodův favorit Šuster

03.11.2012 20:07

Novým ředitelem pražských strážníků se měl podle magistrátní komise stát Eduard Šuster, který v současnosti šéfuje motorizované jednotce pražské státní policie. Podle informací deníku Aktuálně.cz jde zároveň o kandidáta, kterého chce primátor Bohuslav Svoboda (ODS) do čela městské policie dosadit i poté, co kvůli neshodám v koalici musel výběrové řízení bez vítěze zrušit.

Šéfem strážníků by se měl stát Svobodův favorit Šuster
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda

Na Šusterově jméně se na začátku října shodlo pět ze šesti členů výběrové komise, vybrali ho ze 12 uchazečů. Primátor ale minulý týden konkurz zastavil kvůli dlouhodobým protestům TOP 09. Zastupitelé za TOP 09 označili podmínky výběrového řízení za diskriminační a vzkázali Svobodovi, že případného vítěze nepodpoří na zastupitelstvu.

Svoboda po zrušení řízení oznámil, že do měsíce přijde na zastupitelstvo s kandidátem, kterého vybere bez konkurzu pouze po diskusi s bezpečnostním výběrem. Podle lidí blízkých primátorovi i nadále upřednostňuje Šustera. Primátor sám nechce konkrétní jména komentovat.

Policista primátora zřejmě zaujal svou koncepcí restrukturalizace městské policie, kterou při konkurzu předložil a Aktuálně.cz ji má k dispozici. Je prakticky identická s plány, které Svoboda již dříve prezentoval v médiích - redukovat počet administrativních pracovníků ve prospěch pochůzkářů, stopnout nákupy drahé techniky a zaměřit se na činnost celoměstských útvarů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…