Šéfové evropských parlamentů budou v Praze debatovat o ruské agresi

24.04.2023 6:30

V Praze dnes začne dvoudenní parlamentní konference zemí Evropské unie. Lídři evropských parlamentů se dnes budou zabývat ruskou agresí vůči Ukrajině a reakcí EU v širším geopolitickém kontextu, v úterý pak bude ústředním tématem role EU v globální spolupráci demokracií a problém závislosti členských států na totalitních režimech.

Šéfové evropských parlamentů budou v Praze debatovat o ruské agresi
Foto: Repro Twitter
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Markéta Pekarová Adamová dostává medaili tchajwanského parlamentu

Na konferenci bylo podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) pozváno 52 zahraničních delegací.

Konferenci bude předcházet jednání Vystrčila a šéfky Sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) se zástupci kandidátských zemí do EU, konkrétně Bosny a Hercegoviny, Černé Hory, Moldavska, Severní Makedonie, Srbska, Albánie, Turecka a Ukrajiny. Před polednem se ještě uskuteční zasedání takzvané Trojky EU, tedy Česka, Slovinska, Španělska a Evropského parlamentu.

Už v neděli večer přivítala Pekarová Adamová v centru Pražská křižovatka předsedkyně evropských parlamentů. Vystrčil přijal předsedu dolní komory britského parlamentu Lindsayho Hoylea a předsedu Nejvyšší rady Ukrajiny Ruslana Stefančuka, jenž mu předal státní vyznamenání Ukrajiny – Řád knížete Jaroslava Moudrého II. třídy. Pekarové Adamové jej Stefančuk předá dnes.

Řád šéfům obou českých parlamentních komor udělil prezident Volodymyr Zelenskyj za mimořádné osobní zásluhy o posílení ukrajinsko-české mezistátní spolupráce, podporu státní suverenity a územní celistvosti Ukrajiny.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ne a ne si vzpomenout, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTecumseh , 24.04.2023 9:37:49
kdy lídři evropských parlamentů se zabývali přepadením Iráku, Lybie, Sýrie, Aghanistánu a dalších zemí Spojenými státy. A jak úvod by se mělo přečíst tohle: Když se v roce 1990 rozpustila Varšavská smlouva, slíbil Bush, že se rozpustí i NATO. Nestalo se tak. Když odešli rusáci z NDR, slíbil Bush, že amíci odejdou i z NSR a nestalo se tak. Naopak vybudovali další 700 voj, základen. Dohody se mají dodržovat. Kdo nedodržuje dohody, tak na to doplatí: Dohoda mezi ministrem zahraničí H.D. Genschrem a M. Gorbačovem ze dne 31.1.1990. Dohoda 9.2.1990 mezi ministrem obrany USA J. BAKEREM a M. Gorbačovem. //www.hlavnespravy.sk/americky-profesor-priniesol-dokaz-zapad-klame-ked-zapiera-svoj-slub-z-roku-1990-nerozsirovat-nato-na-vychod a neplnění Minských dohod ze strany Ukrajiny. Je s podivem, že Putin to obkličování Ruska vojsky USNATO tak dlouho vydržel………… https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tak-sel-cas-s-Ukrajinou-General-Pelz-vytahl-data-Zbytek-na-ctenari-694483

|  6 |  0

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…