Semelová pronesla vážná slova: Stát by měl dětem mluvit do toho, co budou studovat

04.03.2015 18:35

Marta Semelová (KSČM) je přesvědčena, že by stát a kraje měly mluvit do toho, co budou mladí lidé studovat. Následně se ostře vymezila proti Václavu Havlovi a prozradila, zda ji v březnu znovu potkáme u hrobu Klementa Gottwalda.

Semelová pronesla vážná slova: Stát by měl dětem mluvit do toho, co budou studovat
Foto: red
Popisek: Marta Semelová (KSČM)

Komunistická poslankyně Marta Semelová zavítala do středeční Kauzy dne Rádia Impuls. Hovořila především o školství. Měl by stát například určovat, na jaké školy by děti měly chodit? „Já myslím, že by do toho stát a kraje zasahovat měly, protože kraje vědí, jaké obory mají větší šanci na uplatnění,“ vyjádřila své stanovisko zákonodárkyně.  

Vyjadřovala se také k integraci handicapovaných dětí do škol. Pokud je to možné, tak integrovat, ale musí na to být připravena škola a musí to zvládat i to dítě. Záleží na individuálním posouzení každého jedince.

Vyjadřoval se také ke svému požadavku na odstranění obrazu Václava Havla z Národního Muzea. „Je to národní kulturní památka a o takové bychom měli pečovat a nic na ně nevěšet,“ zdůraznila. To by se na památky mohly za chvíli věšet i reklamy. Zostra se vyjádřila i k Havlovi samotnému. „Myslím si, že Václav Havel byl velmi rozporuplná osoba, u níž pro mě převažovaly negativní stránky,“ uvedla.

V závěru pořadu prozradila, že se s v den výročí Klementa Gottwalda - 14. března - nechystá k jeho hrobu. „Nepočítám s tím, že bych tam šla,“ uzavřela své vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…