Senát bude rozhodovat o doplnění Ústavního soudu

03.12.2014 6:55

Senátoři dnes rozhodnou o tom, zda místopředseda České advokátní komory David Uhlíř se bude moci stát ústavním soudcem. Oba senátní výbory, které Uhlířovu nominaci projednávali, ji podpořili. Pokud se stejně rozhodne Senát jako celek, prezident Miloš Zeman jej bude moci jmenovat. Patnáctičlenný tým ústavních soudců by tak byl kompletní.

Senát bude rozhodovat o doplnění Ústavního soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

Odborník na občanské právo Uhlíř působí v advokacii od roku 1979. Je rovněž insolvenčním správcem. Během projednávání ve výborech proti němu žádné námitky nezazněly. Dobrou pověst má i podle předsedy soudu Pavla Rychetského. U Ústavního soudu by Uhlíř nahradil Ivanu Janů, jejíž mandát skončil v polovině září.

Senátoři si mají také vyslechnout informaci vlády o výsledcích říjnového summitu EU. Na programu mají také senátorské návrhy o územní působnosti exekutorů a o povinnosti církví předkládat účty o hospodaření. S ohledem na doporučení výborů ale zřejmě pouze prodlouží dobu pro jejich schvalování, aby obě předlohy mohly být dopracovány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…