Senátor Láska vstává ze židle. Babišovu poslanci se totiž nelíbí zákaz parkování u sněmovny. Prý by stačilo "sednout se zástupci Prahy 1, městské policie...“

21.12.2016 17:00

Do kritiky poslance Pavla Čiháka (ANO) se na svém facebookovém profilu pustil senátor Václav Láska. Tomu vadí, jakým způsobem chtěl Čihák řešit problém s parkováním poslanců.

Senátor Láska vstává ze židle. Babišovu poslanci se totiž nelíbí zákaz parkování u sněmovny. Prý by stačilo "sednout se zástupci Prahy 1, městské policie...“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

„Sněmovní ulice je pro nás částečně omezená, jsou tam značky zákazu zastavení, které stejně spousta lidí i organizací porušuje. Když tam postaví přenosový vůz televize, nikoho to nezajímá. Když si tam stoupnu já, přijde policajt a dá mi pokutu,“ citoval Čihákova slova server Lidovky.cz. „Stačí si k tomu sednout se zástupci z městské části Praha 1, městské policie, zástupci dopravy, abychom si řekli pravidla. Všechno jde řešit,“ řekl Čihák serveru.

Na pokutování městskou policií si stěžoval i v oficiálním dopise adresovaném pražskému magistrátu.

V celé věci kontaktoval i svého kolegu z hnutí ANO, magistrátního radního pro bezpečnost Libora Hadravu. „Kontaktoval jsem ho, aby zasáhl v naší věci a zajistil pro poslance, kteří mají jasné označení svého auta poslaneckou parkovací kartičkou, bezproblémové stání v okolí sněmovny a bez každodenního stresu s vyřizováním pokuty,“ uvedl. Podle Lidovky.cz mu ale Hadrava nevyhověl. „Řekl jsem, že takhle to řešit nemůžeme. Když nemají parkovací kartu pro Prahu 1, parkovat tam prostě nemohou. Nejde, aby městská či jakákoliv jiná policie někoho přehlížela,“ tvrdí Hadrava.

  • Celý text je ZDE

Podle Lásky ale Čihák nepochopil, o čem práce politika je. Technický problém – nemožnost poslanců parkovat před sněmovnou – lze podle Lásky řešit různě. „Platit si někde parkovací stání, nechávat auto na kraji Prahy a dojet MHD. To je jedno, řešitelné to je a řeší to desetitisíce lidí, kteří v Praze pracují,“ upozorňuje.

Láskovi vadí to, jak se cítí poslanec dotčen na svých právech, protože nemůže zaparkovat přímo před místem, kde vykonává své povolání. A jak se domáhá toho, aby mu to umožněno bylo. „Pravděpodobně na úkor místních rezidentů, neb na Praze 1 je prostě místa málo. A rozhodně tahle část Prahy má primárně sloužit jiným účelům než k parkování aut,“ píše Láska.

Vadí mu také, jak není poslanci hloupé kontaktovat svého stranického kolegu na magistrátu, aby v této věci zasáhl „a zajistil pro poslance, kteří mají jasné označení svého auta poslaneckou parkovací kartičkou, bezproblémové stání v okolí sněmovny a bez každodenního stresu s vyřizováním pokuty“.

Láska poukazuje na to, že primárně je profese politika o službě ostatním. „A tu by měl politik upřednostnit. Nebo alespoň racionálně vyvážit ve vztahu k nárokům a požadavkům svým,“ tvrdí.

Čihákovo chování je podle Lásky hloupé, neobhajitelné a „vůbec nepřispívající k tomu, aby dlouhodobě vykopaný zákop mezi veřejností a politiky byl zasypán“.

Celý text příspěvku na facebookovém profilu Václava Lásky:

Tohle je prostě nepochopení toho, o čem práce politika je.

Poslanci si vytrvale stěžují, že nemůžou parkovat před Sněmovnou. Fajn. Z jedné strany technický problém, který lze řešit různě. Platit si někde parkovací stání, nechávat auto na kraji Prahy a dojet MHD. To je jedno, řešitelné to je a řeší to desetitisíce lidí, co v Praze pracují. A hlavně mě na té věci zajímá něco jiného.

A to jak se cítí poslanec dotčen na svých právech, protože nemůže zaparkovat přímo před místem, kde vykonává své povolání. A jak se domáhá toho, aby mu to umožněno bylo. Pravděpodobně na úkor místních rezidentů, neb na Praze 1 je prostě místa málo. A rozhodně tahle část Prahy má primárně sloužit jiným účelům, než k parkování aut.

Jak není poslanci hloupé kontaktovat svého stranického kolegu na magistrátu, aby „zasáhl v naší věci a zajistil pro poslance, kteří mají jasné označení svého auta poslaneckou parkovací kartičkou, bezproblémové stání v okolí sněmovny a bez každodenního stresu s vyřizováním pokuty.“

Ne že by politik nemohl chránit i svá vlastní práva. Ale primárně je profese politika o službě ostatním. A tu by měl politik upřednostnit. Nebo alespoň racionálně vyvážit ve vztahu k nárokům a požadavkům svým.

Prostě stěžovat si, že jako poslanec nemůžu parkovat „přímo před barákem“, nebo na to, že dostávám pokutu, když stojím na zákazu stání a zesměšňovat policistu, který mi pokutu udělí? A ve finále kontaktovat svého stranického kolegu, radního pro dopravu, aby „můj“ problém vyřešil a zajistil mi klid? Pravděpodobně na úkor někoho jiného, protože ta parkovací míst na jedničce prostě nejsou nafukovací?

To je podle mého chování hloupé, neobhajitelné a vůbec nepřispívající k tomu, aby dlouhodobě vykopaný zákop mezi veřejností a politik byl zasypán.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…