Separatisté prý získali černé skříňky ze spadlého letadla. Kyjevu je nevydáme, říká rezolutně jejich premiér

20.07.2014 15:31

V troskách malajsijského letounu na východní Ukrajině měly být nalezeny černé skříňky zaznamenávající veškerou komunikaci letadla s okolím. Ožehavé předměty, z nichž bude možné zjistit detailní informace o průběhu i ukončení letu, byly následně odvezeny do Doněcku.

Separatisté prý získali černé skříňky ze spadlého letadla. Kyjevu je nevydáme, říká rezolutně jejich premiér
Foto: tan
Popisek: Trosky malajského letadla na Ukrajině

Anketa

Kdo podle vás sestřelil civilní letadlo nad Ukrajinou?

hlasovalo: 712534 lidí

Tam je převzal Alexander Borodaj, předseda vlády separatistické Doněcké lidové republiky. Pak předstoupil před novináře a oznámil: „V havarovaném letadle byla nalezena zařízení, která vypadají jako černé skříňky. V tuto chvíli jsou tyto předměty uloženy v budově vlády Doněcké lidové republiky pod mou osobní kontrolou,“ cituje jeho slova prokremelský server Russia Today.

Separatisté jsou podle něj připraveni předat tyto skříňky mezinárodním pozorovatelům. „V případě, že dorazí,“ upřesnil premiér. Pak však jednoznačně uvedl, že klíčové předměty nebudou v žádném případě vydány zástupcům oficiální vlády v Kyjevě. „V takovém případě by záznamy mohly být zfalšovány,“ vysvětlil Borodaj.

Celý text v angličtině ZDE

Mezinárodní pozorovatelská mise stále ještě působí na místě nehody. Očekává se, že by zde jejich práce měla skončit v neděli večer, jak informoval místopředseda vlády Doněcké lidové republiky Andrej Purgin. „Z neznámých důvodů mnoho expertů raději sedí v Kyjevě. Dorazit by sem měli snad během neděle,“ uvedl vicepremiér. Již dříve vláda Doněcké lidové republiky uvedla, že zaručí bezpečnost odborníků zkoumajících trosky, pokud Kyjev bude souhlasit s krátkodobým příměřím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…