Šetření se nevyhlo ani vnitru, maximální odměny ale náměstci dostávají dál

16.03.2012 20:51

Vláda se zavázala šetřit, výše odměn lidí na ministerstvu proto znatelně poklesly. Po loňských letech, kdy bývalí ministerští náměstci na vnitru dostávali i milionové odměny, Kubiceho lidé za minulý rok dostali o bezmála tři čtvrtě milionu méně. I tentokrát se však odměny pohybovaly na maximální povolené hranici.

Šetření se nevyhlo ani vnitru, maximální odměny ale náměstci dostávají dál
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Zatímco většina náměstků na ministerstvu vnitra si musela vystačit se základním měsíčním platem ve výši kolem 80 tisíc korun, někteří jejich kolegové dosáhli na roční odměny dosahující 250 i 300 tisíc korun.

Na maximální možný bonus k platu dosáhl policejní prezident Petr Lessy, jehož základní mzda činí 76 280 korun. Vysokou odměnu dostal i přesto, že ho ministr Kubice často kritizoval a chvíli se i zdálo, že Lessy o svou pozici v čele policie přijde.

Nejlépe placeným člověkem na ministerstvu vnitra je však náměstek pro vnitřní bezpečnost Jaroslav Hruška, který dostává 83 tisíc korun za měsíc a jeho odměna se taktéž dotkla tří set tisícového stropu.

„Tato čísla znamenají strop. Rozhodně ale nejde o pravidlo a všichni stanovených částek určitě nedosáhnou,“ uvedl před časem pro Lidové noviny Hruška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…