Sjezd ČSSD vzal na vědomí, že jednání o vládě s ANO skončila

07.04.2018 17:22

Dnešní sjezd ČSSD v Hradci Králové vzal na vědomí páteční usnesení, ve kterém předsednictvo schválilo ukončení jednání o vládě s hnutím ANO. Pro se vyslovilo 277 přítomných delegátů, 20 hlasovalo proti, 17 sociálních demokratů se zdrželo, píše ČTK.

Sjezd ČSSD vzal na vědomí, že jednání o vládě s ANO skončila
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Předsednictvo v pátek potvrdilo rozhodnutí předsedy strany Jana Hamáčka a statutárního místopředsedy Jiřího Zimoly ukončit rozhovory s ANO kvůli neochotě vládního hnutí ustoupit v personálních otázkách.

ČSSD na první části sjezdu v únoru schválila usnesení, ve kterém Hamáčka a Zimolu pověřila jednáním s ANO. Vyloučila však spolupráci s hnutím Svoboda a přímá demokracie a vítěze voleb ANO s odkazem na trestní stíhání premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO) v případu Čapího hnízda vybídla, aby neblokoval vznik vlády nominací stíhané osoby. ANO však na Babišově nominaci setrvalo a nenabídlo ČSSD ani pozici ministra vnitra, kterou požadovala.

Sjezd ČSSD měl v plánu schvalovat dohodu s ANO, kvůli krachu rozhovorů však pouze vzal na vědomí usnesení o jejich čtvrtečním ukončení. Hlasování v závěru sjezdu odrazilo vyjádření straníků v průběhu dne, kdy se proti pátečnímu usnesení předsednictva postavilo jen 20 z více než 300 delegátů, kteří elektronicky hlasovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …