Škoda Auto dodá státu přes 1370 automobilů za 784 milionů korun

07.02.2019 12:58

Automobilka Škoda Auto dodá státu v následujících dvou letech přes 1370 automobilů celkem za 784 milionů korun. Zvítězila v tendru ministerstva financí na nákup nových automobilů. Zprávu přinesla ČTK.

Škoda Auto dodá státu přes 1370 automobilů za 784 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Škoda Superb

Ministerstvo v soutěži poptávalo vozidla pro deset ministerstev a jejich podřízené organizace, uvedla dnes automobilka v tiskové zprávě.

Škoda Auto zvítězila v sedmi z osmi vypsaných kategorií. Pro každou kategorii byla již loni v září podepsána samostatná rámcová dohoda na dva roky, podle níž se bude postupovat. U každé ze sedmi smluv je stanovena maximální částka, kterou může stát vyčerpat.

Vozy může od automobilky odebrat až 139 státních institucí. Škoda bude státu dodávat modely Fabia combi, Octavia v různých variantách, Superb, Karoq a Kodiaq. Poptávané vozy zahrnují řadu prvků volitelné výbavy, kterou zadavatel požadoval. Jedná se například o navigaci, parkovací senzory a u některých exemplářů rovněž střešní nosiče, tažné zařízení nebo sněhové řetězy. Ke všem dodaným automobilům bude firma poskytnut předplacený servis na pět let nebo 150.000 ujetých kilometrů.

První vozy již stát odebral, na konci ledna převzala 30 vozů Škoda Octavia combi Vězeňská služba.

Škoda vyhrála i v tendru na nákup 620 nových vozidel do středně těžkého terénu za zhruba 330 milionů korun pro policii. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ale v prosinci zadávací řízení na návrh společnosti Hyundai zrušil. Požadavky prý automobilku Škoda Auto zvýhodnily. Ministerstvo vnitra proto vypsalo novou zakázku, firmy mohou nabídky podávat do 12. února.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství. Na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává víc než 35.000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…