Šlachta: „Kolikrát vás cestou z Afghánistánu kontrolovali?“ Odpověď raději nečíst

04.12.2023 10:52 | Monitoring

Robert Šlachta s kolegyní Nikolou vyrazil do Rakouska po stopách migrantů. A to, co se dozvěděl od jednoho uprchlíka z Afghánistánu, ho příliš nepotěšilo. „Takto chráníme Evropu,“ mračil se při výkladu.

Šlachta: „Kolikrát vás cestou z Afghánistánu kontrolovali?“ Odpověď raději nečíst
Foto: Screen FB Roberta Šlachty
Popisek: Robert Šlachta s kolegyní

Šéf hnutí Přísaha Robert Šlachta v závěru listopadu vyrazil spolu s kolegyní Nikolou na migrační trasy mezi Českem a Rakouskem. K prvnímu přechodu hranice si vybral přechod Dolní Dvořiště–Wulowitz. Šlachta na sociální síti Facebook zdůraznil, že si tento přechod nevybrali náhodou. V jednu dobu tu totiž stálo uprchlické středisko asi tak pro 30 lidí, ale toto středisko bylo uzavřeno. Poté, co zde došlo k vraždě.

„To azylové centrum tady bylo zřízeno přes Červený kříž. Pachatel, který to spáchal, tak o něm jsme věděli, že měl už nějaké problémy předtím, ale bohužel tady selhala deportační politika,“ prohlásila Šlachtova kolegyně.

„My se jdeme podívat přímo k objektu a přineseme vám další informace odtamtud,“ doplnil svou kolegyni Šlachta.

Hraniční přechod s Rakouskem

A cestou k bývalému azylovému středisku povídal dál.

„To, že je migrace nebezpečná, teď vlastně uvidíme na konkrétním příkladu,“ uvedl Šlachta.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

A jeho kolegyně se vrátila k případu dvojí vraždy, která se stala v azylovém centru existujícím od roku 2015.

Podle Šlachtovy kolegyně se měl vražd dopustit Afghánec, „který nebyl úplně policii neznámý“. „Už tam byly tři problémy, které ukazovaly na agresivitu. Byl tam napaden lektor německého jazyka, bylo tam napadení jiných žadatelů o azyl přímo v tomhle baráku. Řešilo se to, ale bohužel je problém v tom, že při azylovém řízení se zkoumá jen to, jestli ten člověk má nárok na azylové řízení, ale už nezkoumá to, co během toho azylového řízení v dané zem udělá ten žadatel. A vyústilo to až ve dvojitou vraždu, kdy ten žadatel zabil sociálního pracovníka a o pár metrů dál zavraždil pána, jehož auto si poté vzal a ujel s ním,“ poznamenala Šlachtova kolegyně na cestách.

Informace o vraždách českými médii proletěly na podzim 2019.

Předseda Přísahy zdůraznil, že toto dnes již neexistující azylové centrum leželo přímo na hranici s Českem, takže se podle bývalého policisty dá říct, že se tento případ týkal i bezpečnostní situace v České republice.

„Když se to stalo, tak byli zalarmovaní policajti i na české straně, protože nebylo jisté, zda neutekl do České republiky,“ upozornila Šlachtova kolegyně.

Poté se se Šlachtou vydali do azylového centra Rainbach ve Freistadtu, kde pobývalo 28 mužů. Šlachta po skončení návštěvy prozradil, že uprchlíci platí za cestu do Evropy 6 až 10 tisíc euro. „Většinou ta očekávání jsou taková, že Evropa pro ně znamená svobodu, takže tady chtějí žít,“ doplnila Šlachtova kolegyně.

Svou rakouskou cestu završili na rakouském hejtmanství na odboru azylové politiky. Od jednoho ze zdejších úředníků slyšeli, že řešení migrační krize je relativně jednoduché. V prvé řadě to prý chce, aby evropské státy spolupracovaly, aby to neřešil každý stát sám.

„Já jako policista jsem se ptal, jestli je cestou z Afghánistánu kontroloval nějaký policista,“ prozradil ještě Šlachta. Dozvěděli se prý, že je celou cestu nekontroloval vůbec nikdo a plynule prošli až do Schenegenského prostoru. Až z Afghánistánu. „Takto chráníme Evropu,“ uzavřel svou promluvu Šlachta. „A já jsem strašně rád, že se blíží evropský volby a vy budete rozhodovat o tom, jak to změníte,“ doplnil ještě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠiroko , 04.12.2023 12:19:08
Rozkaz zněl jasně. Natlačit do Evropy co možná největší množství uprchlíků a naředit národní státy do té míry, že jejich existence ztratí smysl. Potom bude Brusel hlavní město Euroreichu. Pochopitelně bude zcela podřízeno nařízením z Fašingtonu. Některé státy vítaly uprchlíky dobrovolně, na některé se muselo trochu zatlačit. Stále tu ale byly státy, které se příjmání muslimských uprchlíků celkem zdárně bránily. Ale když to nejde dveřmi, tak je nacpeme dovnitř oknem. Nevyšlo to s inženýry z Afriky, nevyšlo to s muslimskými doktory, nevyšlo to se sirotky ze Sýrie. Nakonec jsme se ale podvolili co se týká tlumočníků z Afgánistánu.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …