Šlachtova zpráva pro poslance. Desítky stránek špíny, kterou teď nebude mít kdo odhalovat

24.06.2016 18:33

Končící šéf ÚOOZ Robert Šlachta a jeho lidé připravili pro poslance zprávu o několika desítkách stran, která popisovala to, z čeho mají odpůrci reorganizace policie obavy. Podle Martina Shabu Šlachta v podstatě připravil Kubiceho zprávu číslo dvě. Tentokrát se týkala policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Šlachtova zpráva pro poslance. Desítky stránek špíny, kterou teď nebude mít kdo odhalovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Šéf ostravské expozitury ÚOOZ Jiří Komárek počátkem tohoto týdne pro Českou televizi prohlásil, že je policejní prezident Tomáš Tuhý podezřelý z „brutálního úniku informací od policie“. Spolu s dosluhujícím šéfem ÚOOZ chtěl proto promluvit před poslanci a přidat jim na stůl zprávu o několika desítkách stranek, která podle nespokojených policistů popisovala, co se děje.

„Rozpracoval to pan Komárek. Myslím si, že to bude hodně veliký problém, protože je nositelem informací. Byl tahounem celého toho týmu. Bude to veliký zásah,“ varoval Šlachta. Poslanci bezpečnostního výboru sněmovny však neschválili program jednání, takže policisté nedostali prostor k tomu, aby prozradili, proč se podle jejich názoru přikročilo k reorganizaci policie.

Trochu to připomíná situaci z roku 2006, kdy Šlachtův předchůdce ve funkci šéfa ÚOOZ předložil politikům zprávu o propojení mafiánů s politiky. Tato zpráva krátce nato pronikla na veřejnost a podle serveru jistě ovlivnila tehdejší sněmovní volby. Opakovaně se v tomto smyslu vyjadřoval expremiér za ČSSD Jiří Paroubek. Šlachta však toto srovnání se svým předchůdcem odmítá. „Nesrovnával bych to s postupem pana Kubiceho. Já jsem tu v té době nebyl,“ konstatoval Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…