Sláva v Dejvicích. Sobotka s Krnáčovou tam otevírali metro

06.04.2015 14:21

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) a primátorka Prahy Adriana Krnáčová (ANO) dnes slavnostně otevřeli nový úsek metra na trase A. Běžní cestující se mohou nově otevřenou částí podzemní dráhy svézt od dnešní patnácté hodiny. Informoval o tom Český rozhlas.

Sláva v Dejvicích. Sobotka s Krnáčovou tam otevírali metro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka, Adriana Krnáčová a další slavnostně otevřeli úsek čtyř nových stanic pražského metra na trase A

Sobotka zdůraznil pozitivní přínos prodloužení metra především pro obsluhu nemocnice v Motole a lepší spojení s letištěm. Hlavnímu městu přislíbil pomoc státu při rozvíjení metra i v budoucnu. Na tento příslib reagovala primátorka, která přislíbila, že této nabídky brzy využije. Například při stavbě trasy D pražského metra nebo na výstavbu železničního spojení z Prahy na letiště.

Krnáčová jako jediná z oficiálních hostů přiznala, že metro do Motola má a mělo i své odpůrce a že jde od začátku o kontroverzní projekt.

Naproti tomu poměrně nečekaná slova zazněla od radního pro dopravu Petra Dolínka (ČSSD), který poděkoval svým předchůdcům ve vedení města v čele s primátorem Pavlem Bémem (ODS). A sice za odvahu, kterou při rozhodování o prodloužení pražského metra projevili.

Celý text je ZDE

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…