Slovensko je ode dneška Rusko, řádí Šarapatka. Svolává na frontovou linii

07.04.2024 12:06 | Monitoring

Zdeněk Šarapatka oživil uživatelům sociální sítě X nedělní ráno dramatickým pojednáním. Volbou Petera Pellegriniho se podle něj ze Slovenska stalo Rusko, a pro nás to znamená, že tento bacil máme na beskydské hranici. Bývalý televizní radní proto svolává všechny obránce demokracie, aby se tomuto bacilu postavili s dezinfekcí.

Slovensko je ode dneška Rusko, řádí Šarapatka. Svolává na frontovou linii
Foto: Hana Brožková
Popisek: Zdeněk Šarapatka

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17420 lidí

Zdeněk Šarapatka nabádá, abychom se k sousedovi pod prezidentem Peterem Pellegrinim postavili rázně. „Naděje umřela a lhát si je marnost: z bratra je přes noc nové Rusko. Až dozní protokol a řečnická povinnost o víře v tradiční minulost a poutech rodiny Čechů a Slováků, nastoupí syrovost reálu: dneškem má český stát Rusa hned na ‚čáře‘,“ vysvětluje.

Musíme se proto podle něj připravit, aby ji nepřekročil. „Rusko je infekční a děvky partají, co drží za ruble, teď budou na koni. A armáda šupáků, co zradí za židli, za vodku či z ryzí tuposti, roznese po zemi slovenské bacily,“ míní Šarapatka.

Dezinfekci podle něj drží v rukou stát. „Sundat si konečně hodinky za mega či vyměnit kostýmek za majlant a frňák v nebesích za frontovou linii na dostřel s Ficovým Babišem a rusáckou pátou kolonou, je přitom úkol dne,“ šturmuje někdejší poradce Miloše Zemana.

Doposud podle něj stát nic takového nedělal, nechal v úřadech rozlézat Agrofert, do České televize klidně nechal vysadit „cvičenou kukačku“ (patrně míněn generální ředitel Souček) a také si dovolil „skrze floskule o slovesné svobodě zbaběle připažit před zdejšími ‚médii‘ ruského výsadku“.

Takto podle Šarapatky s bacilem prohráváme bez bitvy. Máme prý jen pár politiků, kteří mají „odvahu k nepopulárním krokům“, kteří jsou ale přehlušováni partajní špínou.

„Bohudík za nový Hrad, za skvělou armádu, za bardy politiky, co v boji se zlem nešetří ostrými a za mladé s páteří, co myslí na Havla,“ děkuje Šarapatka Zdeněk.

Slovensko totiž podle něj varuje, že Rus je za rohem, dodává s výslovnou zmínkou o „Slováku Babišovi“.

„Čas utíká. Chceme vás statečné, dámy a pánové, které jsme volili. Budíček!“ zvolal na závěr Zdeněk Šarapatka.

S podporou obratem odepsal Dominik Hašek. Šarapatkova výzva by podle senátního kandidáta TOP 09 měla být mottem každého demokraticky smýšlejícího člověka.

Jiní žádali okamžité obnovení lustračního zákona, případně „derajchlizaci, deokamurizaci a dekonečníkaci“.

A další označovali pod textem premiéra Fialu s výzvou, aby si Šarapatkův text četl každé ráno a večer.

Zdeněk Šarapatka má i slovenské čtenáře: „Bohužiaľ, hanba nám! Je mi to ľúto a musí Vás to varovať! ZLO je blízko!“ varoval jeden z nich.

„Na Slovensku má Rusko splněno. Všechny síly teď zaměří na nás,“ shrnul jeden diskutující s obavami.

Petra Pavla nenajdete ležet na chodníku...

Jiní se snažili podívat na volební noc přece jen střízlivěji. Český komentátor Petr Honzejk vidí příčinu zklamání v tom, že Pellegriniho soupeř Ivan Korčok byl nevýrazný diplomat v obleku, podobný typ, jako Petr Kolář. „Chyba jeho a slovenských prozápadních demokratů celkově, byla podle mého v tom, že se na rozdíl od českých, v úvahách koho nasadit neposunuli a nenašli svého Petra Pavla,“ lituje.

Největší škoda tedy prý je, že už nenastoupila Zuzana Čaputová, která Pellegriniho mohla porazit. „Materiál na prezidenta jako je Petr Pavel nenajdete každý den někde ležet na chodníku,“ namítali mu někteří.

 Další se utěšovali, že Pellegriniho zvolili naprostí blbci.

Lídr slovenské opozice Michal Šimečka přišel s názorem, že přes kampaň plnou podrazů byl nakonec výsledek velmi těsný. – To mu někteří rozporovali, například slovy: „Chýbali milimetre, ale bylo jich vela. Cca 175.000.“ – „Jsou porazitelní. Nesmíme ztrácet naději. Musíme spolupracovat, musíme se zmobilizovat a musíme je začít porážet, v každých dalších volbách, které nás čekají. Už brzy. Je to těžké, ale jsem přesvědčený, že se to dá,“ burcoval lídr Progresivního Slovenska.

Novinář Michal Rozsypal, který volby sledoval v Korčokově štábu, citoval slova samotného kandidáta Korčoka: „Nevzdáme to. Kdybychom to vzdali, uděláme kříž nad touto zemí“. Je podle něj třeba sjednotit opozici. Na dotaz, zda to udělá on, Korčok odpověděl, že není členem žádné strany.

Trochu jiný pohled nabídl konzervativní český komentátor Martin Schmarz. Ten nerozumí tomu překvapení některých, že si Slováci zvolili po Ficovi už druhého „socana“. „Možná kdyby české plačky žily za slovenské mzdy, mluvily by jinak,“ dodává. Větší nesmysl je podle něj už jen tvrzení, že Zuzana Čaputová by ty volby určitě vyhrála. „Získala o 200 tisíc hlasů míň než Korčok a zvítězila jen díky nízké volební účasti,“ upozornil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

hmm..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusebarban , 07.04.2024 12:58:30
Etalon psychopatů Šarapatka se opět musel zviditelnit a ambiciózní bezpáteřní hlupák Hašek si nemohl nechat ujít příležitost se přifařit. Takže vlastně všechno v pořádku.

|  25 |  0

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …