Slovensko se fašizuje! Pozor na Čaputovou! Drsné VIDEO na pozadí viru

08.04.2020 8:46

Slovenský poslanec Ľuboš Blaha (SMER-SD) na svém facebookovém profilu sdílel první video z nové kanceláře. „Boris Kollár mi včera na setkání tří nejvyšších ústavních činitelů vzkázal, že mám psát méně statusů, tak jej zkusím potěšit videem,“ uvedl. Podle jeho slov se pod taktovkou Igora Matoviče Slovensko fašizuje – neoliberálové zneužívají koronavirus na to, aby nás okradli o sociální práva a svobodu.

Slovensko se fašizuje! Pozor na Čaputovou! Drsné VIDEO na pozadí viru
Foto: Repro Facebook
Popisek: Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

„Slovensko se fašizuje. A já vysvětlím proč. Existuje takzvaný historický fašismus. Hitler, Mussolini. Na tento druh ideologie navazují dodnes takzvané neonacistické strany. Ale potom tu máte takzvaný novodobý fašismus a jeho nejlepším historickým příkladem je Pinochetovo Chile. To znamená policejní stát a autoritářský režim v politice a neoliberální režim v ekonomice. To znamená likvidace odborů, privatizace a demolice sociálního státu,“ poznamenal Blaha a hledá podobnost na Slovensku.

Anketa

Václav Klaus ml. navrhl, abychom EU hned vypověděli Lisabonskou smlouvu. Souhlasíte?

98%
2%
hlasovalo: 25891 lidí

„Vyjmenujeme si pět věcí, které chtějí neoliberální fašisti zničit, a pět sektorů, kterým chtějí naopak pomáhat,“ uvedl Blaha, že jako první, co chtějí zničit, jsou senioři. „Všimněte si, že liberální prezidentka Čaputová poslala na ústavní soud stížnost na naše třinácté důchody. Protože důchodci jsou pro neoliberály nepřátelé,“ dodal.

Dále chtějí podle Blahy zničit soukromí. „Všimněte si, jak rychle přijali takzvaný špiclovací zákon. Budou kontrolovat vaše telefonáty a to, s kým se stýkáte. Neboť chtějí vytvořit policejní stát,“ řekl. Dalším nepřítelem jsou prý pracující lidé. „Všimněte si, že když zaváděli výjimečný stav, dali tam i zákaz setkávání, a tedy i zákaz stávek, na neomezený čas. Protože se bojí odborů, bojí se pracujících lidí. První krok k fašismus,“ dodal.

„Svoboda slova. Té se bojí každý fašistický režim. Prostřednictvím svých korporátních médií a nevládních organizací už napadali lidi s alternativními názory. Už kriminalizoval politiky, kteří mají jiný názor a pokračují v tom. Dnes začali útok na veřejnoprávní televizi. Oni chtějí svobodu zničit,“ podotkl. 

Následně se zaměřil na opozici. „V žádném fašistickém režimu opozice nesmí mít svoje práva. Proto nám nejdříve sebrali lidskoprávní výbor a budou nás kriminalizovat a pronásledovat,“ uvedl. „A komu chtějí neoliberální fašisti pomáhat? V první řadě bankám. Podívejte se, jakou dohodou s nimi vyjednali. Úroky si banky z vašich hypoték a z vašich úvěrů mohou nechat. Jejich zisky budou růst,“ sdělil s tím, že neoliberálové v první řadě pomáhají bankám a kašlou na lidi. 

„Tajné služby. Též se mimořádně posilují tak jako v každém policejním státě. Do vínku dostaly tajné služby lidi od Borise Kollára, který byl spojený s mafií. Může se stát, že mafie ovládne tajné služby na Slovensku,“ dodal. 

Poté hovořil i o armádě, která se dle jeho slov dostala do ulic pod záminkou. „Takoví lidé nebudou v budoucnu váhat použít armádu na cokoliv a budou tu budovat vojenský režim. Samozřejmě jde o byznys,“ řekl. Hovořil i o USA a NATO, kdy podle jeho slov půjdou do zbrojařství dvě miliardy eur ročně. „Virus nevirus,“ řekl. 

Varuje před privatizováním, pomáhání bohatých a ničení chudých. „Budou okrádat lidi o jejich sociální práva a o jejich svobodu. Tak jako to dělalo Pinochetovo Chile. Fašismus, neoliberální fašismus,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …