Šmarda: Na přidání kuchařce ve školce není, na nové ministry a úředníky ano

03.01.2022 10:45 | Ze sítí

Nový předseda ČSSD se zostra pustil do vlády Petra Fialy (ODS). „Vadí mi, že na přidání kuchařce v mateřské škole peníze nejsou a na navyšování počtu ministrů a vládních úředníků je peněz dost,“ rozčílil se od plic.

Šmarda: Na přidání kuchařce ve školce není, na nové ministry a úředníky ano
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Šmarda

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29837 lidí

Nová vláda Petra Fialy (ODS), která vytrvale opakuje, že je třeba šetřit, rozhodla, že někteří zaměstnanci státu dostanou přidáno méně, než jim slíbila bývalá vláda Andreje Babiše (ANO), místo 1 400 jen 700 korun. Jedná se např. o policisty a hasiče. A někteří státní úředníci letos nedostanou přidáno vůbec. Řeč je o zaměstnancích Finanční správy či o zaměstnancích Úřadu práce.

Nedávno zvolený předseda ČSSD Michal Šmarda za to na nové vládě nenechal nit suchou a ministrům vmetl do tváře, že peníze na nové úředníky do svých úřadů našli, ale najít peníze pro další lidi jim je zatěžko.  

„Šíření nenávisti proti státním a veřejným zaměstnancům nepřinese nic dobrého. Všichni potřebujeme někdy pomoc hasičů, záchranářů. Každý z nás chce, aby o jeho děti bylo dobře postaráno ve škole. Potřebujeme i úředníky, muzejníky, knihovníky. Zaslouží si respekt!“ vypálil Šmarda na Twitteru.

Michal Šmarda se zlobí

Jenže tím ani zdaleka neskončil.

„Vadí mi, že na přidání kuchařce v mateřské škole peníze nejsou a na navyšování počtu ministrů a vládních úředníků je peněz dost. To je symbolika neúcty k lidem v terénu. Na tom trvám. Když chci po lidech, aby se uskromnili, tak toho musím být schopen i sám,“ pokračoval v kanonádě.

Jal se také vysvětlovat, proč se ČSSD rozhodla propouštět své vlastní zaměstnance. Finančně si je prý nemůže dovolit. Když si v diskusi přečetl, že stát také zmrazil platy např. úředníkům Finanční správy, protože si nemůže dovolit platit jím víc, odvětil, že pokud vláda nemá dost peněz pro zkušené úředníky, nemá na ministerstva nabírat nové lidi. „Je lépe státní správu zeštíhlit a potřebné lidi dobře zaplatit. Nezlobte se, ale na tom trvám,“ zaznělo od Šmardy.

Michal Šmarda se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…