Smlouvu, kvůli které zavřeli Šišku, ministerstvo potichu zrušilo. Teď hledá nového dodavatele

17.05.2013 20:07

Ministerstvo práce a sociálních věcí hledá, kdo bude zajišťovat výplatu sociálních dávek, píše server iHNED.cz. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže totiž zrušil smlouvu s Fujitsu. Tendr, v němž společnost zvítězila, měl být zmanipulován. Policie proto zatkla Drábkova náměstka Vladimíra Šišku.

Smlouvu, kvůli které zavřeli Šišku, ministerstvo potichu zrušilo. Teď hledá nového dodavatele
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Smlouva s Fujitsu byla ukončena v únoru. Nyní se čeká, až rozhodnutí úřadu potvrdí její šéf Petr Rafaj. Až tak učiní, bude ministerstvo muset do pěti měsíců spolupráci ukončit a na vyplácení dávek najít firmu jinou.

Ministerstvo plánuje ostrý rozjezd v roce 2015. A hodlá vypsat soutěž za 1,4 miliardy. Kdo bude ale do té doby systém spravovat, odmítlo sdělit. Nový náměstek sdělil, že vše oznámí v průběhu příštího týdne. Možnosti se nabízejí dvě: buď bude do roku 2015 dávky vyplácet společnost Fujitsu, či OKsystem, která systém zajišťovala předtím.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…