Sněmovna bude pokračovat ve schvalování rozšíření EET

29.05.2019 6:27

Sněmovna bude dnes pokračovat ve schvalování vládního návrhu na zavedení elektronické evidence tržeb (EET) do dalších podnikatelských odvětví. Odpoledne se poslanci sejdou na mimořádné schůzi svolané z podnětu pětice opozičních stran k financování sociálních služeb.

Sněmovna bude pokračovat ve schvalování rozšíření EET
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Elektronická evidence tržeb už platí například pro obchody a restaurace. Nynější novelou kabinet reagoval na rozhodnutí Ústavního soudu, který další vlny zavádění evidence tržeb zrušil. Nově by se měla týkat například řemeslníků, lékařů a advokátů. Části podnikatelů předloha umožní evidovat tržby bez připojení k internetu pomocí papírových účtenek.

Části opozice se zřejmě nepodaří prosadit zamítnutí předlohy ani zrušení zákona o elektronické evidenci tržeb jako celku. Rozpočtový výbor doporučil schválení jen několika z mnoha podaných pozměňovacích návrhů. Novela přináší také některé změny v dani z přidané hodnoty.

Program schůze k financování sociálních služeb podpoří i vládní ANO a ČSSD. Opozice tvrdí, že na tyto činnosti letos chybí kolem dvou miliard korun a hrozí kolaps sociálních služeb. Ministerstva práce a sociálních věci a financí zatím v řešení doplacení peněz nepokročila.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti, covid... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

19:50 Migranti, covid... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

„Nespoléhejme na bájné blanické rytíře. Probudit je nutné mlčící většinu českého obyvatelstva,“ sděl…